Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη πέντε διακινητών μεταναστών σε Έβρο και Καβάλα – Τι κατασχέθηκε

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη πέντε διακινητών μεταναστών σε Έβρο και Καβάλα – Τι κατασχέθηκε
Στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου συνελήφθησαν τρεις διακινητές
Στη σύλληψη πέντε συνολικά διακινητών που εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας, προχώρησαν αστυνομικοί στους νομούς Έβρου και Καβάλας.
Στην Καβάλα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 15χρονο που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης Ι.Χ. αυτοκίνητο και μετέφερε παράνομα δύο μετανάστες, αλλά και τον 21χρονο συνοδηγό.
Ειδικότερα, ο 15χρονος οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας και ακολούθησε καταδίωξη, με κατεύθυνση προς τον οικισμό Ακροβούνι Καβάλας, όπου τελικά το όχημα προσέκρουσε σε τοίχο και ακινητοποιήθηκε.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 15χρονο οδηγό και στην  συνέχεια τον 21χρονο συνοδηγό, ο οποίος αρχικά κατάφερε να διαφύγει, εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το όχημα και μια πλαστική βάρκα.
Ακόμη, στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση  συνελήφθησαν τρεις διακινητές, εκ των οποίων οι δυο 18χρονοι και ένας 32χρονος.
Ο ένας 18χρονος μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις μετανάστες, ενώ οι υπόλοιποι δύο δράστες τον καθοδηγούσαν ως προς το σημείο περαίωσης στο ελληνικό έδαφος, ώστε στη συνέχεια να τους παραλάβουν.
Με τη σύλληψη των τριών διακινητών,  σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 150 περίπου μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης