Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά υπαλλήλων της ΑΑΔΕ
Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά της ΑΑΔΕ
Τις «σωματικές και λεκτικές επιθέσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων» καταδικάζει με ψήφισμά της η ΑΔΕΔΥ, καλώντας τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της ΑΑΔΕ να προστατεύσουν τα στελέχη της Αρχής.
Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, «το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας και, για το λόγο, αυτό η αντιμετώπιση του θα πρέπει να γίνεται με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα».
«Είναι γνωστό ότι το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι άδικο, αναποτελεσματικό, υπερβολικά περίπλοκο, με διαχρονικές στρεβλώσεις, συχνές αλλαγές και είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει τη φοροδιαφυγή και στο τέλος να καταλήγει σε υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση, κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Εάν σε αυτό το δυσλειτουργικό περιβάλλον προστεθούν και οι ατυχείς δηλώσεις της νέας κυβέρνησης περί κατάργησης των φοροελεγκτικών υπηρεσιών, τότε δημιουργείται το κατάλληλο κλίμα, καθώς επίσης και όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, για τις βίαιες επιθέσεις εναντίον των υπαλλήλων τις ΑΑΔΕ, που είδαμε το τελευταίο διάστημα» σημειώνει.
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το ψήφισμα, «η επανάληψη τέτοιων φαινομένων θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς επίσης και της διοίκησης της ΑΑΔΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης