Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Διακοπές ηλεκτροδότησης στη Αττική - Προβλήματα στην Κρήτη

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Διακοπές ηλεκτροδότησης στη Αττική - Προβλήματα στην Κρήτη
Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σε Αττική και Κρήτη
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που πλήττει την Αττική, ενώ στην Κρήτη πλημμύρισαν δρόμοι και γεφύρια.
Ειδικότερα, στην Αττική, χωρίς ρεύμα έμειναν από το βράδυ της Παρασκευής 5/4 περιοχές στο Νέο Βουτζά και τη Σαρωνίδα, ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καταγράφηκαν στην περιοχή του Ζωγράφου, στην Αργυρούπολη, στην  Παλλήνη και στο Μάτι.
Τα προβλήματα, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οφείλονται σε βλάβη του δικτύου Παλλήνης, Γέρακα, Ραφήνας και γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.
Σημειώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε από την Παρασκευή 5/4 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ενημερώνοντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στην κεντρική και τη νότια χώρα.
Προβλήματα στην Κρήτη
Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση σημειώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, όπου παραμένουν κλειστοί δρόμοι λόγω κατολισθήσεων.
Στον Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων πλημμύρισαν δρόμοι και γεφύρια, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί περιοχές όπως ο Πύργος και  ο Χάρακας.
Ακόμη, σε περιοχή του Δήμου Βιάννου παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στην κοίτη του ποταμού, ενώ σημειώνονται προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω κατολισθήσεων.
Βροχές και καταιγίδες
Τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες πλήττει η κακοκαιρία και τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται  αύριο, Κυριακή 7/4 βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά,  με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια, ενώ από τις απογευματινές ώρες προβλέπονται νέες βροχοπτώσεις από τα δυτικά.
Σήμερα στην Αττική σημειώνονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη σημειώνονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές, οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 7 και 14 βαθμούς κελσίου.
Ακόμη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη για σήμερα, ενώ στα νησιά του Ιονίου, σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και  δυτική Πελοπόννησο οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα είναι ισχυρές μέχρι το απόγευμα.
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, φαινόμενα που όμως θα εξασθενήσουν το βράδυ.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένονται στην Κρήτη από τις πρώτες απογευματινές ώρες και στις Κυκλάδες από το βράδυ.
Ισχυρές οι νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα).
Για αύριο, Κυριακή 7/4 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και από το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής στα δυτικά και από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη, δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Τέλος, για την Δευτέρα 8 Απριλίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα είναι πιθανώς τοπικά ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σε μικρή πτώση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης