Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΤΕπ: Δωρεά άνω των 270.000 ευρώ για ανακατασκευή τριών παιδικών χαρών στην Αν. Αττική

ΕΤΕπ: Δωρεά άνω των 270.000 ευρώ για ανακατασκευή τριών παιδικών χαρών στην Αν. Αττική
Δωρεά ΕΤΕπ για την ανακατασκευή παιδικών χαρών στην Ανατολική Αττική
Σε δωρεά ύψους 271.260 ευρώ για την ανακατασκευή και ανάπλαση τριών παιδικών χαρών στον Νέο Βουτζά, την Αμπελούπολη και το Μάτι, οι οποίες είχαν καταστραφεί ολοσχερώς ή ήταν πλέον ακατάλληλες για χρήση εξαιτίας της πυρκαγιάς του περασμένου Ιουλίου, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), μέσω του Ινστιτούτου της (EIB Institute), με συνεισφορά των εργαζομένων της.
Η δωρεά έγινε στον Δεσμό, τον κόμβο (hub) για κοινωφελή προσφορά στην Ελλάδα, ο οποίος ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την αξιοποίηση δωρεών από ιδιώτες και εταιρείες για πραγματικές κοινωνικές και ανθρωπιστικές ανάγκες, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, της αντιμετώπισης κι αποκατάστασης κρίσεων και της οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά και τους νέους.
Η ανακατασκευή των συγκεκριμένων παιδικών χαρών επελέγη μετά από διαβούλευση του EIB Institute με την εξωτερική αντιπροσωπεία της EIB στην Αθήνα.
Προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνεχούς παρουσίας κι επικοινωνίας του Δεσμού με ΜΚΟ και δίκτυα πολιτών της περιοχής από την επομένη της καταστροφικής πυρκαγιάς, της επικοινωνίας του με τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου και την αξιολόγηση ποικίλων δυνητικών έργων ανάπλασης στην περιοχή.
Στη συνέχεια, ο Δεσμός επέλεξε να συνεργαστεί με τη φινλανδικη εταιρεία Lappset, που ειδικεύεται στην κατασκευή υψηλής ποιότητας παιδικών χαρών.
Ήδη η πρώτη παιδική χαρά, στον Ν. Βουτζά επί των οδών Χρ. Σμύρνης και Κίρκης, ολοκληρώθηκε στις 31/12/2018. Είναι ο πρώτος τέτοιος χώρος στον δήμο Μαραθώνα, διαθέτει εξοπλισμό προσβάσιμο σε παιδιά κάθε ηλικίας και σε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, απορροφητικά πλακίδια ασφαλείας, ηλιακά φωτιστικά σώματα, βρύση και παγκάκια.
Η δενδροφύτευσή της θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.
Οι άλλες δύο παιδικές χαρές αναμένεται να είναι έτοιμες προς παράδοση πριν το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης