Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα πάνω-κάτω φέρνει στην Παιδεία ο Γραβρόγλου - Όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019-2020

Τα πάνω-κάτω φέρνει στην Παιδεία ο Γραβρόγλου - Όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019-2020
Σε ριζική αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια προχωρά το υπουργείου Παιδείας
Τα πάνω-κάτω φέρνει το υπουργείο Παιδείας, στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας.
Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στις ομάδες προσανατολισμού, στην ομάδα σχολών ελεύθερης πρόσβασης, αλλαγές για την απόκτηση απολυτηρίου, αλλά και στο πρόγραμμα σπουδών και τις ώρες διδασκαλίας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος είναι: τέσσερις ομάδες προσανατολισμού, όσα και τα επιστημονικά πεδία, σχολές ελεύθερης πρόσβασης, αλλαγές στις εξετάσεις για το απολυτήριο, κατάργηση των Λατινικών και αντικατάστασή τους από την Κοινωνιολογία, κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας, καθώς επίσης και κατάθεση μηχανογραφικού πριν την έναρξη της Γ’ λυκείου, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος.
Εκτός της κατάργησης των Λατινικών και της αντικατάστασής τους από το μάθημα της Κοινωνιολογίας, ο υπουργός ανέφερε ότι θα εμπλουτιστούν οι αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Η ομάδα προσανατολισμού θετικών επιστημών χωρίζεται σε δύο ομάδες, την ομάδα θετικών σπουδών και την ομάδα σπουδών Υγείας.
Σε κάθε κατεύθυνση θα υπάρχουν τρία μαθήματα από έξι ώρες το κάθε ένα.
Από τη Β’ Λυκείου οι μαθητές θα δηλώνουν τις σχολές προτίμησής τους έτσι ώστε να καθορίζεται εκ των προτέρων η ζήτηση ανά σχολή.
Όπως τόνισε ο κ. Γαβρόγλου θα υπάρξει κατάργηση των πανελληνίων όμως μόνο σε σχολές χαμηλής ζήτησης. Η εισαγωγή σε αυτές τις σχολές θα γίνεται μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου.
Υπενθυμίζεται, ότι οι αλλαγές, θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019-20.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης