Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εισβολή στο ΥΠΕΞ για 2η φορά μέσα σε 5 μήνες από τον Ρουβίκωνα - Ανενόχλητοι στις διαμαρτυρίες για την... Παλαιστίνη

Εισβολή στο ΥΠΕΞ για 2η φορά μέσα σε 5 μήνες από τον Ρουβίκωνα - Ανενόχλητοι στις διαμαρτυρίες για την... Παλαιστίνη
Δύο άτομα της αναρχικής ομάδας περπατούν ανενόχλητοι στον προαύλιο χώρο του ΥΠΕΞ - Αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα, θα είχε τιναχθεί το κτήριο στον αέρα αναφέρει στέλεχος του Ρουβίκωνα
(upd4) Νέα εισβολή, τη δεύτερη μέσα σε πέντε μήνες, στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα σήμερα τα ξημερώματα.
Σχετικό βίντεο δείχνει δύο άτομα να πηδούν πραγματικά ανενόχλητοι τα κάγκελα του υπουργείου Εξωτερικών και να προχωρούν στον προαύλιο χώρο χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.
Μάλιστα, το Υπουργείο Εξωτερικών θεωρείται ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους στην Αθήνα, κάτι που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για την ετοιμότητα της ελληνικής αστυνομίας, αφού τα μέλη του Ρουβίκωνα θα μπορούσαν να μεταφέρουν οτιδήποτε...
Η νέα αυτή παρέμβαση του Ρουβίκωνα έγινε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το Παλαιστινιακό ζήτημα και για τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.
Όπως τα ίδια τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, τα δύο μέλη άφησαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εξωτερικών μια τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες νεκρών Παλαιστίνιων από τη Λωρίδα της Γάζας.
Την ίδια στιγμή πάντως ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα με ανάρτηση του στο Facebook εκτοξεύει νέες απειλές με αφορμή την εισβολή στον προαύλιο χώρο του ΥΠΕΞ.
«Σήμερα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, σύντροφοι από τον Ρουβίκωνα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών και άφησαν μια τσάντα, οποία είχε μια σημαία της Παλαιστίνης και 60 φωτογραφίες με νεκρούς του Παλαιστινιακού Αγώνα.
Μια συμβολική κίνηση...
Δεν μπορώ παρόλα αυτά όμως να μην επισημάνω, πως αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα θα είχε τιναχτεί το κτίριο στον αέρα.
Τον νου σας συνεργάτες δολοφόνων...
Τον νού σας..» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

«Για ακόμα μία φορά ασχολούμαστε με το παλαιστινιακό ζήτημα και τη διαχρονική στρατηγική συμμαχία του Ελληνικού κράτους με το Ισραήλ.
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τις συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών και Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών αλλά και τη συνεχιζόμενη επέκταση των εποίκων.
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας και τη μετατροπή της ουσιαστικά στη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή στον κόσμο.
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής οι οποίοι αποτελούν κομβικό κομμάτι της ελληνοϊσραηλινής συμφωνίας (π.x: υδρογονάνθρακες).
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων αλλά και την καταστροφή καλλιεργειών τους.
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το καθεστώς του Απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει εδώ και δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ αλλά και την «χαμηλής έντασης» γενοκτονία που διεξάγει ενάντια στους Παλαιστινίους.
Αλλά όλα αυτά έχουν ειπωθεί και από εμάς και από άλλους και δυστυχώς μπορεί να ξαναειπωθούν στο μέλλον.
Αυτή τη φορά, επιλέξαμε να προβούμε σε μία συμβολική κίνηση αφήνοντας μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών.
Φωτογραφίες νεκρών, από το τελευταίο «επεισόδιο» της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του Ελληνικού κράτους, τις Η.Π.Α .
Φωτογραφίες νεκρών παιδιών, γυναικών, αναπήρων, αμάχων.
Έτσι, όταν ο Κοτζιάς θα σφίγγει τα χέρια του Νετανιάχου στην τριμερή Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ ,στις 13/10/2018, να θυμάται ότι είναι χέρια ποτισμένα από αίμα αθώων.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

ΝΔ: Αντιλαμβάνεται ο Τσίπρας ότι αυτή η οργανωμένη συμμορία εξευτελίζει καθημερινά την χώρα;

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την εισβολή της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εξωτερικών εξαπολύει η ΝΔ, η οποία τον ρωτά αν αντιλαμβάνεται ότι «αυτή η οργανωμένη συμμορία εξευτελίζει καθημερινά την χώρα»/
«Ανανεωμένος από τις διακοπές του, ο Ρουβίκωνας ξεκίνησε δυναμικά το πρόγραμμα των φθινοπωρινών του εξορμήσεων.
Ποιος ξέρει τι θα περιλαμβάνει φέτος εκτός από ΥΠΕΞ, Πεντάγωνο, πρεσβείες;
Αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Τσίπρας ότι αυτή η οργανωμένη συμμορία εξευτελίζει καθημερινά τη χώρα;» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Τσιόδρας (Ποτάμι) για Ρουβίκωνα: Δεν είναι είδηση η εισβολή στο ΥΠΕΞ - Θα ήταν είδηση αν η κυβέρνηση έκανε κάτι

Την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για κάποια είδηση.
«Oι επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε υπουργεία, πρεσβείες κλπ έχει πάψει πλέον να αποτελεί είδηση.
Είδηση θα ήταν αν έκανε κάτι η κυβέρνηση για τα "χαϊδεμένα παιδιά της".
Αλλά δεν πρόκειται...» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Τσιόδρας.

Κουμουτσάκος: Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν δουλεύει

Η εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος υπογράμμισε πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν δουλεύει στην χώρα.
«Μετά το Πεντάγωνο και Πρεσβείες, τώρα εισβολή και στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην καρδιά της Αθήνας!
Στην Ελλάδα της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα δεν δουλεύει.
Τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλές» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο κ.Κουμουτσάκος.

Μπακογιάννη: Ξεχαρβαλωμένο κράτος – Δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά

Για ξεχαρβαλωμένο κράτος που δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στη νέα εισβολή του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εξωτερικών
«Όλα τα μηνύματα που στέλνει είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Στην περίπτωση του Ρουβίκωνα υπάρχει όμως και ιδεολογικό πρόσημο» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη, η οποία με σκωπτικό τρόπο υποστήριξε ότι τα μέλη της ομάδας «είναι παρεμπιπτόντως και αγύμναστα» αναφερόμενη στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.
«Υπάρχει επισήμως ανοχή της κυβέρνησης, όταν λένε τα παιδιά είναι ακτιβιστές.
Αυτή η εικόνα εισβολής στο ΥΠΕΞ θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο.
Γι’ αυτό και επιλέγουν το ΥΠΕΞ ή και το υπ, Εθνικής Άμυνας παλαιότερα.
Και αυτή η εικόνα μας κάνει «ρόμπα» διεθνώς.
Ποιος είναι αυτός που μπορεί να μας κάνει «ρόμπα» διεθνώς επειδή κάποιοι επιδεικνύουν ανοχή» διερωτήθηκε η κα.Μπακογιάννη.

Βαρεμένος: Όσο πιο πολύ τα ΜΜΕ προβάλλουν τον Ρουβίκωνα τόσες περισσότερες παρεμβάσεις θα κάνει

Την θέση πως ο  Ρουβίκωνας με τις ενέργειες του πετυχαίνει το σκοπό του που είναι η προβολή του διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος αναφερόμενος στη νέα εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Βαρεμένος υποστήριξε ότι όσο μεγαλύτερη προβολή έχει ο Ρουβίκωνας προφανώς από τα ΜΜΕ, τόσες περισσότερες παρεμβάσεις θα κάνει.
Πάντως ο κ.Βαρεμένος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση στο επίπεδο ασφάλειας αντιμετωπίζει πιο σοβαρά θέματα από τον Ρουβίκωνα ενώ επιτέθηκε κατά της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βρει το φάντασμα του Ρουβίκωνα και προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα μιας χώρας που υπάρχει ανομία.
«Εάν ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόσει μια άτεγκτη πολιτική – όπως την παρουσιάζει - θα υπάρξουν κοινωνικές εντάσεις και η χώρα θα αντιμετωπίσει προβλήματα» εκτίμησε ο κ.Βαρεμένος.
Από την πλευρά του ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ερωτηθείς για τη νέα εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για παράνομη πράξη, τόνισε ότι πρέπει να γίνει αυτό που προβλέπεται από το νόμο και κάλεσε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 07:50)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης