Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο Πακιστανούς και τον Ιρακινό, για τον φόνο στου Φιλοπάππου

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο Πακιστανούς και τον Ιρακινό, για τον φόνο στου Φιλοπάππου
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δράστες της δολοφονίας του 25χρονου στου Φιλοπάππου
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας, άσκησε ο εισαγγελέας στους κατηγορούμενους για τον φόνο του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, στο λόφο του Φιλοπάππου.
Ειδικότερα, οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός που κατηγορούνται για την επίθεση στο ζευγάρι, έφθασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν στον εισαγγελέα για τον θάνατο του 25χρονου.
Κατά τη μεταφορά δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο, ενώ οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν αμέσως από τα αυτοκίνητα στον εισαγγελέα, προκειμένου να καταθέσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν τους συνόδευε δικηγόρος, όπως μεταδίδει το «protothema.gr».
Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα το πρωί ενώπιον του ανακριτή.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, αλλά και ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης, περιέγραψαν με λεπτομέρειες το χρονικό του εγκλήματος, καθώς και την πορεία των αστυνομικών ερευνών μέχρι τη σύλληψη των δραστών.
Όπως προέκυψε, ο 17χρονος Πακιστανός είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο, ωστόσο, δεν προφυλακίστηκε, ενώ ο μοναδικός όρος που του επιβλήθηκε από τον εισαγγελέα ήταν να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα, παρόλο που ήταν αγνώστου διαμονής.
Ο 28χρονος Πακιστανός είχε κατηγορηθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ φέρεται να είχε καταθέσει αίτηση ασύλου.
Ο 25χρονος Ιρακινός κατηγορείται για κλοπή.
Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν οι τρεις δράστες, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν με άλλα ονόματα ή χαρτιά.
Η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι μετά από ένα αποτύπωμα του 25χρονου που βρέθηκε σε σακούλα με σπασμένα μπουκάλια, τα οποία χρησιμοποίησαν για την επίθεση.
Μετά από προσεκτική έρευνα, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν τη συμμορία, στην οποία ανήκουν οι δράστες, την ώρα που η 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του Νικόλα Μουστάκα, τους αναγνώρισε.
Οι δύο Πακιστανοί μετά την επίθεση στου Φιλοπάππου, προσπάθησαν μέσω Θήβας και Θεσσαλονίκης να εξαφανιστούν. Εκτιμούν ότι βρίσκονταν 2 με 3 χρόνια στην Ελλάδα και αυτό που επεδίωκαν ήταν να τους πιάσουν ταυτόχρονα.
Όπως προέκυψε από την εξέταση στο πτώμα του 25χρονου Νίκου, από το λαιμό του λείπουν οι αλυσίδες.
Τα σημάδια φανερώνουν ότι είχε προηγηθεί βίαιη αρπαγή από το λαιμό του.
Αυτό που εκτιμούν είναι ότι ο νεαρός κατά τη συμπλοκή προσπάθησε να τους αποφύγει και έπεσε από το βράχο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Το κατηγορητήριο, εκτός από τη ληστεία, συμπεριλαμβάνει και την ανθρωποκτονία, καθώς όπως λένε οι αστυνομικοί η πτώση και ο θάνατος του νεαρού ήταν συνέπεια των ενεργειών των δραστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης