Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατούλης: Η Αττική δεν αντέχει άλλες απώλειες ανθρωπίνων ζωών – Απαιτούμε ενημέρωση για το πρόγραμμα ψεκασμών

Πατούλης: Η Αττική δεν αντέχει άλλες απώλειες ανθρωπίνων ζωών – Απαιτούμε ενημέρωση για το πρόγραμμα ψεκασμών
"Απαιτούμε άμεσες απαντήσεις , για κάθε Δήμο της Αττικής" τονίζει η ΚΕΔΕ
«Η Αττική δεν αντέχει άλλες απώλειες ανθρωπίνων ζωών», δηλώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ζητώντας άμεση ενημέρωση για το πρόγραμμα ψεκασμών της Περιφέρειας Αττικής από την αρμόδια Ρ. Δούρου.
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «η Αττική συνεχίζει να πληρώνει βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της αδυναμίας των αρμοδίων κρατικών αρχών να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Ο θάνατος τριών ακόμη πολιτών της Αττικής, αυτή τη φορά από τον ιό του Δυτικού Νείλου , καθώς και η ένταξη συγκεκριμένων Δήμων της Περιφέρειας Αττικής σε καθεστώς επιτήρησης λόγω αύξησης των καταγεγραμμένων κρουσμάτων , καθιστά υποχρεωτική την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση μας από την αρμόδια Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου, για το πρόγραμμα προληπτικών ψεκασμών που διενήργησαν οι υπηρεσίες της».
Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι στις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ότι η Περιφέρεια Αττικής φαίνεται ότι έχει διαθέσει μόλις 8.625 ευρώ το χρόνο, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων, η κα Δούρου δεν απάντησε, ενώ η ανακοίνωση που εξέδωσε πως θα διατεθεί το ποσό των 3 εκ. ευρώ για ψεκασμούς στην Περιφέρεια Αττικής, για την περίοδο 2018-2020, δεν συνιστά υπεύθυνη ενημέρωση και σε καμία περίπτωση δεν είναι καθησυχαστική.
Η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της Γ. Πατούλης θέτουν εκ νέου τα ερωτήματα και ζητούν σαφείς απαντήσεις για τα ακόλουθα:
»1. Ποια χρονική περίοδο έγιναν οι ψεκασμοί και πότε ολοκληρώθηκαν;
2. Πόσα χρήματα διατέθηκαν για τους ψεκασμούς και πως κατανεμήθηκαν στις περιοχές της Αττικής;
3. Ελέγχεται η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που εφαρμόζονται στην Αττική, από εξειδικευμένους επιστήμονες;
4. Προηγήθηκε, όπως έπρεπε, σχολαστική χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, δηλαδή ρέματα, πάρκα, φρεάτια και όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, κυρίως εντός των αστικών ιστών;
5.  Έχει μεριμνήσει η Περιφέρεια Αττικής για τεχνικά κλιμάκια τα οποία θα ελέγχουν την πορεία των ψεκασμών και θα επαναπροσδιορίζουν τις παραμέτρους έτσι ώστε να είναι στοχευμένη η αντιμετώπιση του προβλήματος;
Ευθύνη της Περιφέρειας δεν είναι μόνο να αναθέτει την εργολαβία αλλά να παρακολουθεί επισταμένα την εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα του έργου
 «Απαιτούμε άμεσες απαντήσεις , για κάθε Δήμο της Αττικής.
Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η προστασία της ζωής των πολιτών δεν μπορούν να αφεθούν στην τύχη», καταλήγει η ΚΕΔΕ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης