Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων - Εξιτήριο για ένα παιδί - Την Τρίτη 3/8 οι αιτήσεις για επίδομα των πληγέντων

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων - Εξιτήριο για ένα παιδί - Την Τρίτη 3/8 οι αιτήσεις για επίδομα των πληγέντων
Από την Τρίτη 3/8 οι αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των 5.000 ευρώ στους πληγέντες
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ανατολικής Αττικής, ενώ παραμένει ο τραγικός απολογισμός στους 88 νεκρούς.
Με αμείωτη ένταση προχωρούν οι έρευνες στο Μάτι, τον Ν. Βουτζά και την Ραφήνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, σημαντική είναι η προσέλευση εθελοντών στα κέντρα που συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.
Ο  αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 88, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 43 ενήλικες,  ενώ το ένα από τα δύο παιδιά που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, πήρε εξιτήριο.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

Την Τρίτη 3/8 οι αιτήσεις για επίδομα των πληγέντων

Την Τρίτη 3/8 ξεκινά η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για τη χορήγηση του βοηθήματος των 5.000 ευρώ στους πληγέντες.
Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά το πέρας ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, «από την Τρίτη ξεκινάμε κανονικά σε τέσσερα σημεία της Αττικής να δεχόμαστε τις αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των 5.000 ευρώ».
Τα τέσσερα σημεία αφορούν τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, τον δήμο Μαραθώνα, τον δήμο Μεγαρέων και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Σημειώνεται ότι το εφάπαξ επίδομα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό, 6.000 ευρώ για κάθε τρίτεκνη ή πολύτεκνη οικογένεια και 8.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών ένας 65χρονος

Γνώριμος στις Αρχές φαίνεται να είναι ο 65χρονος ιδιώτης ο οποίος κατηγορείται ότι προξένησε την φονική πυρκαγιά που σκόρπισε τον θάνατο στην Ανατολική Αττική, όπως μεταδίδει το το skai.gr.
Ο 65χρονος, κάτοικος της περιοχής Νταού Πεντέλης, φέρεται να έκαιγε χόρτα και ξερά κλαδιά σε λόφο, όταν, πιθανότατα από σπινθήρες, η φωτιά μεταδόθηκε στη γύρω βλάστηση και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν πήρε γρήγορα διαστάσεις, ενώ μόλις αντελήφθη το μέγεθος που πήρε  η πυρκαγιά επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του.
Πάντως, οι ανακριτικές Αρχές έχουν λάβει 9 καταθέσεις μαρτύρων που τον υποδεικνύουν ως τον βασικό ύποπτο για την πρόκληση της πυρκαγιάς και ενδεχομένως να του απαγγελθούν κατηγορίες, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του.

Πριν την ενημέρωση  Τσίπρα είχαν εντοπιστεί οι πρώτοι νεκροί

Οι  πρώτοι νεκροί φαίνεται ότι είχαν εντοπιστεί πριν από την ενημέρωση του πρωθυπουργού στο κέντρο επιχειρήσεων.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δ. Μπαλτάκος, επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών που έσωσαν ανθρώπους από τα λιμανάκια στο Μάτι, εντόπισαν τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει και μάλιστα, τόσο η πολιτική και η φυσική ηγεσία ενημερώθηκαν αμέσως για τα ευρήματα, όμως ήταν άποψη της πολιτικής ηγεσίας να μην μιλήσουμε για νεκρούς ώστε να μην επιβαρυνθεί το κλίμα.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης