Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαρτυρίες σοκ για την καταστροφή της πύρινης λαίλαπας - Στους 100 οι αγνοούμενοι

Μαρτυρίες σοκ για την καταστροφή της πύρινης λαίλαπας - Στους 100 οι αγνοούμενοι
Οι συγγενείς των αγνοουμένων παιρνούν ώρες αγωνίας, καθώς αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους μέσω social media και μέσων μαζικής ενημέρωσης, χωρίς αποτέλεσμα
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής της ανατολικής Αττικής που «χτυπήθηκε» από την πύρινη λαίλαπα.
Άνθρωποι πανικοβλημένοι προσπάθησαν να σωθούν, έντρομοι, καταφεύγοντας στη θάλασσα.

«Εγκλωβιστήκαμε γιατί ήταν όλοι στα αυτοκίνητα»

«Όρμησε μία φωτιά τόσο ξαφνικά που δεν υπήρχε περίπτωση...
Όταν είδα τη φωτιά φώναξα τον άντρα μου να μπούμε γρήγορα στο αυτοκίνητο, ώσπου να βγάλουμε το αυτοκίνητό ήρθε η φωτιά, τρέξαμε εγκλωβιστήκαμε γιατί ήταν όλοι στα αυτοκίνητα, κάηκε και το αυτοκίνητο και βγήκαμε έξω...», περιγράφει η κ. Παναγοπούλου.

«Κάηκαν, νομίζω, παιδάκια εκεί»

Για τουλάχιστον πέντε ώρες κολυμπούσε στην Κυανή Ακτή η 56χρονη κ. Σταυρούλα.
«Μπήκαμε στη θάλασσα.
Εκεί καιγόσουν, δηλαδή κάηκαν νομίζω παιδάκια εκεί.
Ήταν γύρω στις πέντε το απόγευμα για πολλή ώρα δεν είχε έρθει πυροσβεστική.
Μετά έπιασε ένα μεγάλο κύμα που μας έβγαλε στα ανοιχτά.
Με βρήκε το καΐκι στις δέκα το βράδυ.
Κολυμπούσα πέντε ώρες.
Με βρήκε το καΐκι "Σπύρος"».

«Άκουγες φωνές παντού»

«Καμένους ανθρώπους.
Αυτό ήταν το χειρότερο από όλα.
Και κάποια μικρά παιδιά.
Εγώ δεν ήθελα να τα δω, απλά.
Άκουγες φωνές παντού.
Σε πόλεμο πιστεύω θα είχε και περιθώρια να αντιδράσεις, εδώ δεν είχες.
Ήταν εμπόλεμη ζώνη εδώ πέρα» λέει στο euronews ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Μάτι που βοήθησε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε με νερά και προμήθειες.

«Μπήκα στην κόλαση και βγήκα»

Ένας νεαρός άντρας περιγράφει στην κάμερα του euronews τι βίωσε: «Έζησα έναν εφιάλτη, ένα όνειρο, μια τι να πω, πραγματικότητα.
Να πω ότι μπήκα στην κόλαση και βγήκα».

Συγκλονιστική μαρτυρία του ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου βρέθηκαν 26 νεκροί

''Μπήκαν οι άνθρωποι στο σπίτι, δεν μπόρεσαν να δουν την πόρτα για να κατέβουν στην παραλία και αυτοί είναι που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι.
Ο κόσμος που κάηκε μέσα στο σπίτι μου, κάηκε γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο από που να φύγουν σε ανάλογη περίπτωση», δήλωσε ο κ. Φράγκος στον Real FM και πρόσθεσε «το σπίτι μου έχει πρόσβαση στην παραλία με σκάλες, κάποια κοπέλα προσπάθησε να πηδήξει από τον γκρεμό και τη χάσαμε».

«Άκουγα τις φωνές των ανθρώπων να καίγονται»

Σοκαριστική όμως είναι και η μαρτυρία του κ. Ποταμιάνου, στον οποίο ανήκει το διπλανό οικόπεδο από το σπίτι όπου εγκλωβίστηκαν οι 26 νεκροί.
''Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση στην παραλία εκτός από σπίτι του κ. Φράγκου.
Ήταν φρίκη. Άκουγα τις φωνές των ανθρώπων να καίγονται και λέω κάποιος να μου κλείσει τα αυτιά», δήλωσε ο κ. Ποταμιάνος

Φόβοι για 100 αγνοούμενους

Μεγάλη σύγχυση επικρατεί ως προς τον αριθμό των αγνοουμένων μετά τις χθεσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 74 ανθρώπων.
Οι συγγενείς των αγνοουμένων παιρνούν ώρες αγωνίας, καθώς αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους μέσω social media και μέσων μαζικής ενημέρωσης, χωρίς αποτέλεσμα.
Η πυροσβεστική έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να δηλώνουν τους αγνοούμενους στον τηλεφωνικό αριθμό 199, ωστόσο προς τον παρόν είναι αδύνατον να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός, αν και εκφράζονται φόβοι ότι ξεπερνά τα 100 άτομα.
Να σημειωθεί ότι για να θεωρηθεί κάποιος και επίσημα αγνοούμενος, πρέπει να συμπληρωθούν 24 ώρες, στοιχείο το οποίο ενδεχομένως αποτρέπει τη δημοσιοποίηση επίσημων στοιχείων.
Εν τω μεταξύ, χρήστες του διαδικτύου προχώρησαν στη δημιουργία ψηφιακής Ανοιχτής Βάσης Δεδομένων Αγνοούμενων Ανθρώπων, σε μια προσπάθεια να συνδράμουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν συγγενείς και φίλοι για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης