Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Τους απέτρεψε η φρουρά

Απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Τους απέτρεψε η φρουρά
Τα μέλη του Ρουβίκωνα φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δ. Κουφοντίνα - Υπάρχουν προσαγωγές

 (upd4) Να εισβάλλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχείρησαν σήμερα το πρωί μέλη της αντεξουσιαστικής οργάνωσης Ρουβίκωνα, ενέργεια την οποία απέτρεψε η εξωτερική φρουρά του υπουργείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 08:20 το πρωί, περίπου 20 με 30 άτομα επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα που κάνει απεργία πείνας.
Οι αντιεξουσιαστές εκμεταλλευτηκαν ότι εκείνη την ώρα έμπαιναν στο υπουργείο εργαζόενοι και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την εσωτερική είσοδο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου και εγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς.
Οι αντεξουσιαστές εγκλωβίστηκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή τους.
Όπως έγινε γνωστό, οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.
Για την εισβολή τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για τη δεύτερη εισβολή σε ένα τόσο καλά φυλλασσόμενο υπουργείο μετά την αντίστοιχη ενέργεια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον περασμένο Νοέμβριο, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανήρτησαν κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
«Τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη.
Αυτό είναι το πολιτικό κάλεσμα των καιρών.
Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε ως μαχόμενος πολιτικός σχηματισμός, ως αναρχικοί.
Σε αυτό το κάλεσμα πιστεύουμε πρέπει να ανταποκριθεί σύσσωμη η κοινωνική βάση από τα πιο παραιτημένα τμήματά της, έως τον κόσμο του αγώνα.
Σε καιρούς ύφεσης του κοινωνικού πολέμου που μαζί είναι και καιροί επίθεσης κράτους και κεφαλαίου, αυτός είναι ο δρόμος, μας το δείχνει η ιστορία, δεν ανακαλύψαμε κανένα τροχό.
Βαδίζουμε λοιπόν σε αυτόν, οργανωμένα, μεθοδικά, ευέλικτα και με βολονταρισμό, αλλά και με γνώση των ορίων της συγκυρίας» επισημαίνουν στο κείμενο τους τα μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία σε άλλο σημείο, παραδέχονται ότι «η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες».

Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση – Έως σήμερα 120 συλλήψεις μελών του

Την θέση ότι ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο οποίος χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τα περί ατιμωρησίας της οργάνωσης.
«Έως τώρα έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα.
Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα.
Την κανονικότητα μόνο ο ίδιος δεν την βλέπει.
Τη βλέπουν οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Τόσκας, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη για την πρωινή απόπειρα εισβολής μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναφέρει πως είναι λογικό ο Ρουβίκωνας να εισβάλλει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση, αναφέροντας πως «αυτή είναι η κανονικότητα του κ.Τσίπρα».
Αναφερόμενος στη δράση του Ρουβίκωνα ο κ.Τόσκας είπε ότι κάνει ζημιά στην κυβέρνηση.
«Κάνει ζημιά στην κυβέρνηση.
Υπάρχει προβληματισμός για το αν κάνει προβοκατόρικες πράξεις.
Το θέμα είναι ποιον ωφελούν.
Όχι πάντως την κυβέρνηση» είπε ο κ.Τόσκας, ο οποίος επιτέθηκε και στο Κίνημα Αλλαγής που ζητά συνεχώς την παραίτησή του λέγοντας πως ανακάλυψαν προβλήματα ασφάλειας στην Χαριλάου Τρικούπη μετά το 2015 ξεχνώντας τι γινόταν πριν.
«Μαζί με το όνομά τους άλλαξαν και τον τρόπο που βλέπουν την πραγματικότητα» τόνισε ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Μητσοτάκης για τη νέα εισβολή Ρουβίκωνα: Αυτή είναι η κανονικότητα του κ.Τσίπρα

Μια ακόμα επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την απόπειρα εισβολής μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.
«Ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση.
Αυτή είναι η «κανονικότητα» του κ. Τσίπρα» ανέφερε με μήνυμα του στο twitter ο κ.Μητσοτάκης.

(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 11 Ιουνίου 08:48)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης