Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαββίδης: Ζητώ συγγνώμη, δεν απείλησα κανέναν - Απειλή Grexit μετά τα έκτροπα στην Τούμπα

Σαββίδης: Ζητώ συγγνώμη, δεν απείλησα κανέναν - Απειλή Grexit μετά τα έκτροπα στην Τούμπα
Άφαντος ο Σαββίδης, έληξε το αυτόφωρο - Η δικογραφία διαβιβάζεται στον εισαγγελέα
(upd5) Συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με ανακοίνωσή του στο site της ΠΑΕ.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραμένει άφαντος, ενώ πριν από λίγες ώρες έληξε το αυτόφωρο.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν απείλησε κανέναν και στόχος του ήταν να προστατεύσει τους χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτά τα φαινόμενα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως δηλώνει τουλάχιστον, και επιμένει στη διακοπή του πρωταθλήματος, παρά την αντίθεση της Super League.
Ωστόσο τα γεγονότα της Τούμπας έχουν προκαλέσει πολιτική θύελλα, με την αντιπολίτευση να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το «φαινόμενο Σαββίδη», την ώρα που η FIFA απειλεί τις ελληνικές ομάδες με Grexit από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η δήλωση Σαββίδη αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι ,
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε.
Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο.
Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.
Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές.
Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.
Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.
Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.
Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη».

Βασιλειάδης: Ας γίνει και Grexit δεν μας απασχολεί!

Αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους είναι η κυβέρνηση όσον αφορά την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία μέσω του αρμόδιου υπουργού της, δηλώνει πως δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τις αποφάσεις της για την επ'αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, διαμηνύοντας παράλληλα πως αν οι αρμόδιοι παράγοντες δεν συμφωνήσουν, τότε ας προχωρήσει ακόμα και ο αποκλεισμός των ελληνικών συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως απειλεί και η FIFA.
«Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί.
Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.
Δεν πιεζόμαστε καθόλου.
Εμάς δεν μας κρατάει κανένας.
Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται.
Έχουν όλοι τους ευθύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Εάν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους.
Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια γιατί αυτοί είναι κοκόρια.
Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές» τόνισε ο κ.Βασιλειάδης, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελληνική Πολιτεία δεν φέρει κανένα μερίδιο ευθύνης.
«Καλούμε όλα τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξεύρεση λύσης.
Δεν είμαι υπουργός ποδοσφαίρου, είμαι υπουργός Αθλητισμού.
Έδωσα μάχη για να παίρνουν τακτικοί δικαστές τις αποφάσεις και αυτό γίνεται στις δημοκρατίες» υποστήριξε ο κ.Βασιλειάδης, ο οποίος χθες Δευτέρα 12/3 ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.
Εν τω μεταξύ, έληξε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον Ιβαν Σαββίδη, ο οποίος παρέμεινε άφαντος μετά την εισβολή του στο γήπεδο της Τούμπας.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η δικογραφία, που αφορά παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας και ειδικότερα παράνομη είσοδο σε αθλητικό χώρο και «παράνομη κατοχή αντικειμένου», διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την άσκηση των ποινικών διώξεων, ενώ θα πάρει το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.

Με Grexit απειλεί η FIFA

Άμεσα μέτρα από τα αρμόδια όργανα περιμένει η FIFA, προκειμένου να σταματήσει η βία και να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων.
Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, μετά τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ουσιαστικά προς την ΕΠΟ πως αν δεν βρει τρόπο να επιβληθεί, τότε θα ληφθούν μέτρα που φτάνουν μέχρι και την αποβολή.

Η ανακοίνωση:

«H επιτροπή της ΦΙΦΑ που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της ΦΙΦΑ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.
Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωπρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018.
Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων, θα υποχρέωνε την ΦΙΦΑ να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της ΦΙΦΑ, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της ΦΙΦΑ για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της ΦΙΦΑ, συμπεριλαμβανόμενης και την αποβολή του μέλους της Ένωσης».

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου.
Η προκαταρκτική εξέταση καλείται να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά από ζητήματα, για τα οποία διερευνάται εάν στοιχειοθετούνται παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού και κάθε άλλη αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη.
Σύμφωνα με την παραγγελία, στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν τα εξής:
- Η οπλοφορία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, καθώς ο εισαγγελέας, με έγγραφο του (στις 17 Αυγούστου 2017), απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η εισήγηση του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική.
- Οι στιχομυθίες του Ιβάν Σαββίδη αλλά και του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λιούμπος Μίχελ, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, με παράγοντες της ΑΕΚ, τον διαιτητή κ.ά., όπως επίσης εάν η παρουσία του οπλοφόρου μεγαλομετόχου του "Δικεφάλου" στο τερέν της Τούμπας επηρέασε τους παράγοντες της αντίπαλης ομάδας και τη διαιτησία.
- Γιατί αγνοήθηκαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων οι ρητές εντολές που είχε δώσει η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ευαγγελία Λιάσου για συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, τόσο πριν ξεκινήσει το ματς όσο και μετά την εισβολή των παραγόντων στο γήπεδο. Η κ. Λιάσου, η οποία βρισκόταν μέσα στο γήπεδο, φέρεται να είχε πει στον αρμόδιο αστυνομικό ότι θα πρέπει τηρηθεί το αυτόφωρο με το παραμικρό επεισόδιο, ακόμη κι αν "πέσει μία χαρτοπετσέτα".
Υπό αυτές τις συνθήκες, ανάμεσα σε άλλα θα ερευνηθούν και ολιγωρίες ή ευθύνες αστυνομικών για τη μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η εισαγγελέας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, θα καλέσει για εξέταση παράγοντες της ΑΕΚ, θα κάνει "φύλλο και φτερό" τις εκθέσεις των παρατηρητών και το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε από τον διαιτητή.
Ήδη σε βάρος του μεγαλομετόχου της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού.
Οι παραβάσεις φαίνεται να συνδέονται με την εισβολή του στο γήπεδο και το γεγονός ότι κατείχε αντικείμενο (εν προκειμένω το όπλο), που κατά τον Νόμο Περί Αθλητισμού μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε αθλητική δραστηριότητα.
Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη άτομα της ιδιωτικής του φρουράς, όπως επίσης και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, που είχε διατεθεί για την ασφάλεια του επιχειρηματία.
Καθώς όμως παρήλθε το αυτόφωρο, η συγκεκριμένη δικογραφία θα συσχετιστεί με την προκαταρκτική εξέταση.

Όπως μετέδιδε χθες 12/3 το bankingnews.gr

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους δηλώνει ο Τσίπρας

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην εξυγίανση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου φέρεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την τρίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τα «θλιβερά» χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα πιο σκληρά ενδεχόμενα πέρα από την διακοπή του πρωταθλήματος.
Είναι υπό συζήτηση ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπό την προϋπόθεση να μην θιγεί η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ενώ εξετάζεται ακόμη και να στελεχωθούν οι ελληνικές ομοσπονδίες με ξένους σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με FIFA και UEFA.  
Το πλαίσιο περιέγραψε με τις δηλώσεις του ο  υφυπουργός Αθλητισμού, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρωτάθλημα «δεν θα ξαναεκκινήσει αν δεν υπάρξει νέο σαφές πλαίσιο με όρους και κανόνες συμφωνημένους απ` όλους και θα ληφθεί πρόνοια, ώστε να μην θιγούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας».
Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η παράταση της αρρωστημένης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει και πολιτικό κόστος.
Πολύ δε περισσότερο που το αξιοποιεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σε σημερινή ανακοίνωση της ανέφερε ότι «όσα απίστευτα παρακολουθούμε, πλέον, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια ακόμη θλιβερή απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας που έχει οδηγήσει τη χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Γεγονότα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών, προσβάλλουν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς.
Η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα, όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής».
Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι η εξυγίανση του ποδοσφαίρου εκτός από το ότι είναι απαραίτητη μόνο πολιτικό όφελος θα επιφέρει, πολλώ δε  μάλλον που είναι μία κατάσταση που έρχεται από το παρελθόν και έχει διαστάσεις πολιτικής και επιχειρηματικής διαπλοκής.
Το στίγμα έδωσε ξανά ο υφυπουργός Αθλητισμού ο οποίος ανέφερε: «δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος».
Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσουν συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να υπάρξει πλαίσιο, πριν την κατάρτιση του οποίου δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
 Φυσικά το να συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενοι μόνο εύκολο δεν είναι καθώς όπως λέγεται αρμοδίως, στο παρελθόν είχαν συνηθίσει να επιβάλλουν τις βουλήσεις τους.

Καταζητείται ο Σαββίδης

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και 4 ακόμη ατόμων εκδόθηκε σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, μετά το χθεσινό χάος που επικράτησε στο γήπεδο της Τούμπας.
Ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός συνόρων, ωστόσο δεν καταζητείται γι αυτό.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και μέλη της προσωπικής του φρουράς καταζητούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διενεργείται προανάκριση σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη, μετά την εισβολή του χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας.
 Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύεται η οπλοφορία σε γήπεδο και αεροδρόμιο, ακόμη και αν υπάρχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, oι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά το χάος που επικράτησε στο χθεσινό ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
O υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Ο πρωθυπουργός είχε μεταμεσονύχτιες συνομιλίες με τον Γιώργο Βασιλειάδη, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει την οργή του και να ζητά να ληφθούν τα πλέον σκληρά και ριζικά μέτρα.
Η κυβέρνηση εξτάζει μεταξύ άλλων διακοπή του πρωταθλήματος και αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις, εκτός και αν ο αποκλεισμός περιλαμβάνει και την Εθνική Ομάδα, οπότε και θα απορριφθεί η λήψη αυτού του μέτρου. 
Ο κ. Βασιλειάδης θα έχει σήμερα επαφές με υψηλόβαθμα κλιμάκια της UEFA και δεν αποκλείεται οι οριστικές αποφάσεις να ληφθούν εντός της ημέρας.






Εκπρόσωπος Σαββίδη: Δεν απείλησε κανέναν με όπλο, νόμιμη η κατοχή του

O Ιβάν Σαββίδης δεν απείλησε κανέναν με όπλο, δήλωσε στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS, εκπρόσωπος του προέδρου του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
«Δεν απείλησε κανέναν με όπλο.
Το να φέρει το όπλο είναι κάτι που δεν απαγορεύεται στην Ελλάδα», ανέφερε η πηγή από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη.
«Ο ΠΑΟΚ παλεύει για τον πρωτάθλημα και επειδή έχει κατακτήσει τους περισσότερους βαθμούς, άρχισα κάθε είδους προκλήσεις, με δικαστικές αποφάσεις, αφαίρεση βαθμών, ακύρωση γκολ σε τέρμα που αρχικά μετρήθηκε και στη συνέχεια ακυρώθηκε για να επιστραφεί εν τέλει έπειτα από δύο ώρες.
Όλα αυτά προκαλούν νεύρα και εντάσεις», πρόσθεσε.

Βασιλειάδης: Είμαστε έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις


Ο Γιώργος Βασιλειάδης τοποθετήθηκε μετά τα όσα μελανά συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την 25η αγωνιστική της Super League.
O υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε πως η Πολιτεία είναι έτοιμη για «δύσκολες αποφάσεις» σε συνεννόηση με την UEFA.
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας» έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.  
Αναλυτικά, η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη: «Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ' επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.
Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.
Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Σκουρλέτης: Προκλητικά απαράδεκτη η εισβολή στο γήπεδο με περίστροφο

Προκλητικά απαράδεκτο γεγονός χαρακτήρισε την εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβαν Σαββίδη με περίστροφο στον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.
«Δεν χρειάζεται συζήτηση, αλλά λήψη αυστηρών μέτρων» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σκουρλέτης.
«Οι σκηνές που είδαμε προσβάλλουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και κάνουν κακό στην ομάδα και στον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Όποιος μπαίνει με περίστροφο στον αγωνιστικό χώρο, είναι προκλητικά απαράδεκτο, όπως και να το δει ο καθένας» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Γεωργιάδης: Από πού κρατάει τον Τσίπρα ο Σαββίδης;

Από πού κρατάει τον Τσίπρα ο Ιβαν Σαββίδης διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στα όσα εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας αλλά και στην είσοδο του προέδρου του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο φέροντας όπλο.
«Αυτά συμβαίνουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Κολομβία αλλά και στη Ρωσία.
Είναι αδύνατο να μπαίνει κάποιος με όπλο στο γήπεδο από τη στιγμή που στο γήπεδο δεν οπλοφορούν ούτε οι αστυνομικοί» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης.
«Κάποιος που παραβιάζει εξόφθαλμα το νόμο, προφανώς αισθάνεται ότι έχει κάποιο πλεονέκτημα.
Η εικόνα ενός ανθρώπου που αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με σόκαρε», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Κικίλιας: Η κυβέρνηση απέτυχε να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Κριτήριο για το αν πηγαίνει καλά ο ελληνικός αθλητισμός -και δη το ελληνικό ποδόσφαιρο- είναι αν ένας πατέρας μπορεί να πάρει τα παιδιά του και την οικογένειά του και να πηγαίνουν στο γήπεδο.
Προφανώς αυτό δε μπορεί να συμβεί» δήλωσε, για τα γεγονότα στην Τούμπα, ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας πως και στον αθλητισμό και στην πολιτική τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως παρακολουθεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας πως έπειτα από τρία χρόνια, έχει αποτύχει.
«Διολισθαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλο και περισσότερο κόσμος το απαξιώνει και το αποστρέφεται.
Δυστυχώς, εδώ που έχουμε φτάσει, με ημίμετρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να διορθωθεί μια κατάσταση που έχει πάρει στραβό δρόμο.
Δεν έχει τη δυνατότητα ούτε τη δύναμη ένας υφυπουργός Αθλητισμού να σηκώσει το βάρος μόνος του και πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις» είπε, για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει στις τρεις εξουσίες και να τις διαπλέκει.
«Προέκταση αυτού υπάρχει και στο ποδόσφαιρο.
Δε χρειάζεται η κριτική της αντιπολίτευσης για να το δούμε αυτό.
Είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού και η κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει» υποστήριξε.

Λοβέρδος: Πλήρης κυβερνητική αποτυχία και στο ποδόσφαιρο

Και στο θέμα του ποδοσφαίρου υπάρχει πλήρης κυβερνητική αποτυχία τόνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος.
Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να βλέπει αυτά τα πράγματα με ανοχή, σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ολοκληρωτική του καταδίκη στα χθεσινά γεγονότα.
Ξεπεράστηκαν όλα τα όρια και αυτό το συνειδητοποιεί κανείς αν δει και τον διεθνή τύπο σήμερα, υπογράμμισε ο κ Λοβέρδος.
Θυμάμαι τον κ Κοντονή όταν ανέλαβε το υπουργείο αθλητισμού να λέει θα καταπολεμήσω τη βία αλλά δεν το έκανε ποτέ, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΚΚΕ: Καθρέφτης της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών τα όσα έγιναν στην Τούμπα

Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στην Τούμπα.
«Οι χθεσινές εικόνες στο γήπεδο του ΠΑΟΚ αποτελούν τον καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Τι κι αν αυστηροποιήθηκαν οι νόμοι, τι κι αν ήρθαν ξένοι επιτηρητές της UEFA, τι κι αν άλλαξε η ΕΠΟ, τι κι αν ήρθαν τακτικοί δικαστές;
Παραμένει το ποδόσφαιρο των μεγαλοεπιχειρηματιών που, με την ανοχή και στήριξη όλων των κυβερνήσεων – και της σημερινής - παίζουν τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες των ομάδων και των φιλάθλων.
Γι’ αυτό και η κατάσταση, όχι μόνο δεν εξυγιαίνεται, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο.
Η διακοπή του πρωταθλήματος, από μόνη της, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα.
Αυτό που χρειάζεται και πλέον περισσότερος φίλαθλος κόσμος αντιλαμβάνεται, είναι η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και συνολικά στον αθλητισμό.

Ποτάμι: Γνωστή η διαχρονικά νοσηρή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Την θέση ότι είναι γνωστή η διαχρονικά νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου διατυπώνει το Ποτάμι.
«Όμως η αυθαιρεσία, οι πολιτικές παρεμβάσεις, και η βία έχουν γίνει πλέον καθεστώς.
Οι εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περί «εξυγίανσης» και «καταπολέμησης της βίας», ήταν απλώς το πρόσχημα, για να εξυπηρετηθούν για μια ακόμη φορά διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου.
Οι εικόνες των κουμπουροφόρων, παραγόντων, εκθέτουν την χώρα διεθνώς και παραπέμπουν σε μαφιόζικες πρακτικές.
Είναι ώρα επί τέλους να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο οι νόμοι του κράτους και οι σχετικοί κανονισμοί. Χωρίς καμία έκπτωση, συμψηφισμό ή κυβερνητική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη.
Σ’ αυτές τις συνθήκες πρέπει να καταγραφούν θετικά τόσο η ψύχραιμη στάση των οπαδών του ΠΑΟΚ όσο και των αθλητών και των δύο ομάδων.
Αυτοί πολύ σωστά δεν ταυτίστηκαν με τις εξαλλοσύνες και την υποκίνηση βίας» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του το Ποτάμι.

Γερμανικός Τύπος για Σαββίδη: Ένοπλος πρόεδρος ομάδας εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο

Για το ντέρμπι του «απόλυτου χάους» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος με έμφαση στην εικόνα του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει οπλοφορώντας στον αγωνιστικό χώρο.
Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στον χλοοτάπητα της Τούμπας μεταφέρθηκαν και στις ιστοσελίδες γερμανικών εφημερίδων, όπου περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τα όσα μεσολάβησαν για να καταλήξει ο διαιτητής στην απόφαση να κατακυρώσει τον αγώνα με 1:0 υπέρ του ΠΑΟΚ και να διακόψει το παιγνίδι.
Εντύπωση προκάλεσε η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του οπλοφορούντα προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.
«Το ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ διακόπηκε στο 89ο λεπτό, λίγο πριν ο διαιτητής είχε δώσει οφσάιτ ακυρώνοντας γκολ του ΠΑΟΚ», περιγράφει ο αρθρογράφος στη διαδικτυακή Handelsblatt τις σκηνές.
«Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο και απείλησε τον διαιτητή και τους αντιπάλους, όπως  μεταδόθηκε από τη NOVA.
Η κρατική τηλεόραση EΡΤ και πολλοί διαδικτυακοί ιστότοποι έδειξαν φωτογραφίες του Σαββίδη να φέρει πιστόλι κρεμασμένο στην ζώνη του, την ώρα που ορμούσε στο γήπεδο».
Στη διαδικτυακή έκδοσή του το αθλητικό περιοδικό Kicker δίνει έμφαση επίσης στο γεγονός ότι ο Σαββίδης έφερε εμφανώς πιστόλι στη μέση του την ώρα που αυτός κι άλλοι πολλοί έμπαιναν στο γήπεδο και διαπληκτίζονταν με τον διαιτητή και άλλους παράγοντες του παιγνιδιού.
Όπως επισημαίνει ο γερμανός αρθρογράφος, το έργο διαλεύκανσης της υπόθεσης αναλαμβάνει τώρα η ΕΠΟ. Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει επίσης ότι σε ένα προηγούμενο παιγνίδι στις 25 Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό ο διαιτητής Όσκαρ Γκαρθία δέχτηκε αντικείμενο στο πρόσωπο από την κερκίδα του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί οριστικά.
«Ένοπλος πρόεδρος αθλητικής ομάδας εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο» είναι ο τίτλος του Spiegel Online.
Στο άρθρο γίνεται αναλυτική περιγραφή των γεγονότων που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν με γκολ της ΑΕΚ, το οποίο ακυρώθηκε στην αρχή. Όμως στη συνέχεια «και αφού ο διαιτητής και οι βοηθοί του δραπέτευσαν επί πάνω από δύο ώρες στα αποδυτήρια κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά το παιγνίδι, επειδή οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα ήταν πρώτη με προβάδισμα 2 βαθμών από τον ΠΑΟΚ».

Πρώτη ενημέρωση: 13:47, Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης