Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραταγμένα τα τρακτέρ στο κόμβο του Αντιγόνου στη Φλώρινα – Συμβολικός αποκλεισμός στην Αγιά Λάρισας

Παραταγμένα τα τρακτέρ στο κόμβο του Αντιγόνου στη Φλώρινα – Συμβολικός αποκλεισμός στην Αγιά Λάρισας
Στον κόμβο της Αγιάς στη Λάρισα οι αγρότες προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για περίπου μια ώρα.
Στους δρόμους έβγαλαν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Φλώρινας, παρατάσσοντας τα στον κόμβο του Αντιγόνου στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας, ενώ στη Λάρισα ο αγροτικός κόσμος προχώρησε στον αποκλεισμό για μία ώρα περίπου του δρόμου στον κόμβο της Αγιάς.
Ειδικότερα, στη Φλώρινα, οι αγρότες του κάμπου Αμυνταίου Φλώρινας, μετά  από απόφαση που ελήφθη στη γενική συνέλευση , που έγινε με τη συμμετοχή  δενδροκαλλιεργητών από την περιοχή της Βεγόρας, του Αγ. Παντελεήμονα, του Πελαργού Φαραγγιού, κτηνοτρόφων από το Αμύνταιο, τους Ανάργυρους και τον Αετό, αλλά και γεωργών και αμπελουργών, παράταξαν περίπου 60 τρακτέρ στον κόμβο του Αντιγόνου στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας.
Ωστόσο, ο δρόμος παραμένει ανοικτός και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων.
Παράλληλα, στον κόμβο της Αγιάς στη Λάρισα οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για περίπου μια ώρα.
Σε αυτή την κινητοποίηση συμμετείχαν πάνω από 25 φορείς, όπως αγροτικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, οργανώσεις και κινήσεις της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης, ενώ στόχος, σύμφωνα με τους αγρότες, ήταν  η γνωστοποίηση των αιτημάτων τους.
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας , Ρίζος Μαρούδας, ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιο γιατί «γίνεται για την επιβίωσή τους», ενώ θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 3/2 κατά τη διάρκεια της έκθεσης Agrotica.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης