Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις κάλπες στις 26 - 27/11 οι δικηγόροι για την εκλογή νέων προέδρων και Διοικητικών Συμβουλίων

Στις κάλπες στις 26 - 27/11 οι δικηγόροι για την εκλογή νέων προέδρων και Διοικητικών Συμβουλίων
Οι εκλογές αφορούν τους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας
Στις κάλπες για να επιλέξουν στους Δικηγορικούς Συλλόγους τους νέους πρόεδρους και τα νέα Διοικητικά Συμβούλια για την επόμενη τετραετία προσέχονται πανελλαδικά  40.625 δικηγόροι αύριο, Κυριακή 26 Νοεμβρίου, αλλά και τη Δευτέρα 26/11.
Οι εκλογές αφορούν τους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης οι εκλογές θα γίνουν στις 10 Δεκεμβρίου 2017.
Έτσι, αύριο και μεθαύριο θα διεξαχθούν οι εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, για να επιλέξουν με το σύστημα της απλής αναλογικής τους νέους πρόεδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια.
Σημειώνεται ότι οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, ενώ στους υπόλοιπους Συλλόγους θα διεξαχθούν μόνο σήμερα.
Μάλιστα, για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, μετά την εφαρμογή του νέου Κώδικα Δικηγόρων,  έχουν μπει φραγμοί στον αριθμό των θητειών που μπορεί να έχουν οι υποψήφιοι οι πρόεδροι και οι 24 σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και έτσι μόνο για δύο συνεχόμενες θητείες μπορεί να εκλεγεί  ο πρόεδρος και για τρεις οι σύμβουλοι.
Σε ό,τι αφορά τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών,  δικαίωμα ψήφου έχουν 20.990 δικηγόροι, που μπορούν να προσέλθουν στις 52 κάλπες των 26 εκλογικών τμημάτων για να επιλέξουν μεταξύ 15 υποψηφίων προέδρων και συνδυασμών τον νέο πρόεδρο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Σημειώνεται ότι πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει το 50%+1 των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Στις επαναληπτικές εκλογές η ψηφοφορία γίνεται μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.
Οι σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης