Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά - Ψήφισαν 160.000 πολίτες

Μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά - Ψήφισαν 160.000 πολίτες
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στις κάλπες
(upd2) Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εκλογών για την ανάδειξης ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και η προσέλευση στις κάλπες ήδη ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες,  ψήφισαν 160.000 πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες για την εκλογή της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 20:00 το βράδυ, ενώ στην Αθήνα, λόγω του Μαραθωνίου, θα παραταθεί η ψηφοφορία έως τις 21:00 το βράδυ.  
Στις σημερινές εκλογές μπορεί να ψηφίσει κάθε πολίτης που είναι εγγεγραμμένος/η στον εκλογικό κατάλογο έως τον Νοέμβριο 2017, που αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές που εμπνέουν από παλιά τη δράση της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η δημοκρατία, ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική δικαιοσύνη.
Κάθε ψηφοφόρος βάζει μόνο ένα σταυρό προτίμησης.
Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει κάθε ψηφοφόρος για να μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο επιθυμεί να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριο, αλλά και να καταβάλλει κατ’ ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ , καθώς το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί  για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας και στην περίπτωση που περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Μεγάλη είναι η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και όπως φαίνεται ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ουρές σχηματίζονται σε εκλογικά τμήματα και εκτιμάται ότι ήδη πέρασαν από τις κάλπες για να ψηφίσουν 100.000 ψηφοφόροι.
Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά σε γενικές γραμμές, η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο και πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή για να τυπωθούν και άλλα ψηφοδέλτια, καθώς παρουσιάστηκαν ελλείψεις σε κάποια εκλογικά τμήματα.

(Πρώτη ενημέρωση 14:42, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης