Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε λειτουργία το σύστημα για τη δορυφορική χαρτογράφηση των καμμένων εκτάσεων σε Αττική και Ζάκυνθο, «Κοπέρνικος»

Σε λειτουργία το σύστημα για τη δορυφορική χαρτογράφηση των καμμένων εκτάσεων σε Αττική και Ζάκυνθο, «Κοπέρνικος»
Τα αποτελέσματα, ανάλογα με την στιγμή που περνούν οι δορυφόροι, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα, πάνω από τη χώρα μας, μπορεί να είναι διαθέσιμα ακόμα και μέσα σε ένα 24ωρο
Σε λειτουργία από το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Αυγούστου 2017, βρίσκεται το σύστημα για τη δορυφορική χαρτογράφηση των καμμένων εκτάσεων σε Αττική και Ζάκυνθο, με την ονομασία «Κοπέρνικος».
Με το σύστημα αυτό θα ξεκινήσει άμεσα η από δορυφόρου αποτύπωση των καμμένων περιοχών, έπειτα από εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, με την οποία η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αποκατάστασης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας, απέστειλε το μεσημέρι αίτημα στην ΕΕ για ενεργοποίηση του δορυφορικού συστήματος.
Συγκεκριμένα, από τους δορυφόρους του συστήματος «Κοπέρνικος» θα χαρτογραφηθούν οι περίμετροι των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, προκειμένου να αποτυπωθεί η ακριβής έκταση που καταστράφηκε.
Στη συνέχεια, από την αρμόδια υπηρεσία της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, που έχει τον συντονισμό αυτής της διαδικασίας, θα ενημερωθούν τα υπουργεία και οι φορείς, όπως ο ΕΛΓΑ, η Δασική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, κλπ, οι οποίοι θα φροντίσουν για αγροτικές αποζημιώσεις, κήρυξη αναδασωτέων εκτάσεων, αντιπλημμυρικά έργα και έργα για κατολισθήσεις, καθώς και παρεμβάσεις μέσα σε ρεματιές, καθώς και ό, τι άλλο απαιτείται για την αντιμετώπιση κινδύνων που προκύπτουν μετά από πυρκαγιές.
Να σημειωθεί πως το σύστημα «Κοπέρνικος» διατίθεται δωρεάν από την ΕΕ και χρησιμοποιήθηκε και πάλι, πέρυσι και πρόπερσι, στην Θάσο, τη Χίο και σε άλλες περιοχές που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιές.
Τα αποτελέσματα, ανάλογα με την στιγμή που περνούν οι δορυφόροι, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα, πάνω από τη χώρα μας, μπορεί να είναι διαθέσιμα ακόμα και μέσα σε ένα 24ωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης