Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα «προσωπικά δεδομένα» της Ένωσης Συντακτών απειλούν τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ

Τα «προσωπικά δεδομένα» της Ένωσης Συντακτών απειλούν τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ
Η συστηματική άρνηση επανακαταμέτρησης των ψήφων συγκεκριμένης υποψήφιας, ο ρόλος της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ και η προσπάθεια παραπλάνησης μελών της εφορευτικής επιτροπής
Μια απίθανη σειρά γεγονότων και καταστάσεων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καθεστώτα συνθέτουν το παζλ των εκλογών της ΕΣΗΕΑ για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ που πραγματοποιήθηκαν από 28-30 Μαρτίου.
Την σπίθα άναψε μια αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων από τον πρώτο Αναπληρωματικό κ. Χρήστο Αξελό για τους δικούς του αλλά και τις ψήφους της τελευταία φερόμενης ως εκλεγείσας κ. Πόπης Χριστοδουλίδου.
Και ενώ αυτό θα αποτελούσε υπόθεση ρουτίνας η Προϊστάμενη της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ  κ. Χρύσα Σαλαβράκου συνεπικουρούμενη από την δικηγόρο δικαστική αντιπρόσωπο αποφάνθηκαν ότι η επανακαταμέτρηση ψήφων προσκρούει στο … νόμο περί προσωπικών δεδομένων.
Είχε προηγηθεί επιστολή της κας Χριστοδουλίδου προς την εφορευτική Επιτροπή μέσω της οποίας ζητούσε να μην επανακαταμετρηθούν οι ψήφοι της.
Στη συνέχεια και ενώ η Επιτροπή συνεδρίαζε η κα Χριστοδουλίδου έστειλε μαζί με τον κ. Γιάννη Αγγέλη και τον κ. Τάσο Αναστασιάδη νέα επιστολή με την οποία ζητείτο ξανά να μην γίνει επανακαταμέτρηση και ρωτούσε αν έχει γίνει μετά το κλείσιμο της αρχικής καταμέτρησης άνοιγμα από αγνώστους της κάλπης.
Η επανακαταμέτρηση των ψήφων του κ. Αξελού έγινε την περασμένη Τρίτη και βρέθηκε ότι του είχε πιστωθεί μια λιγότερη ψήφος γεγονός που δείχνει ότι η καταμέτρηση δεν ήταν ακριβής.
Στην επανακαταμέτρηση προήλθαν και παρακολουθούσαν η κα Χριστοδουλίδου, ο κ. Αγγέλης και ο Αναστασιάδης ενώ οι ίδιοι αρνούνταν να μετρηθούν οι ψήφοι τους!
Στη συνέχεια ο κ. Αξελός ζήτησε αντίγραφο του πρακτικού της εφορευτικής επιτροπής που έκρινε ότι επανακαταμέτρηση προσκρούει σε προσωπικά δεδομένα.
Την επομένη του εστάλη μέσω της νομικής υπηρεσίας και μετά από εντολή του πλειοψηφίσαντα της εφορευτικής κ. Σωτήρη Σέντα το πρακτικό που δημοσίευσε το bankingnews και αναφερόταν σε προσωπικά δεδομένα αλλά δεν είχε υπογραφές.
Ο κ. Αξελός ζήτησε εκ νέου το πρακτικό με υπογραφές αλλά ουδέποτε του απεστάλη.
Αμέσως μετά κ. Αξελός ζήτησε γνωμοδότηση από την αρχή προσωπικών δεδομένων η οποία απεφάνθη ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων.
Κατάθεσε το έγγραφο αυτό την περασμένη Πέμπτη καλώντας να γίνει επανακαταμέτρηση ενώ την Παρασκευή το πρωί κατέθεσε και γνωμοδότηση έγκριτου νομικού της Αθήνας.
Παραδόξως ο πλειοψηφήσας κ. Σέντας αγνόησε τα έγγραφα και ουδέποτε συγκάλεσε εφορευτική Επιτροπή. Και αυτό παρά το γεγονός ότι διατυπώθηκαν αιτήματα από την πλειοψηφία των μελών της εφορευτικής.
Παράλληλα μέλος της εφορευτικής ζήτησε από την κα Σαλαβράκου να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις της περί προσωπικών δεδομένων αλλά αυτή έδωσε αόριστη απάντηση γεγονός που εξόργισε τα μέλη της εφορευτικής οι οποίοι μιλούν για στοχευμένη προσπάθεια χειραγώγησης και παραπλάνησης σε συνεργασία με τη δικηγόρο που είχε την ευθύνη των εκλογών ως δικαστικός αντιπρόσωπος.
Αποτέλεσμα των πρακτικών τόσο της κας Σαλαβράκου όσο και του κου Σέντα είναι να μη υπάρχει σήμερα κανένα πρακτικό εκλογών της ΕΣΗΕΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ να μην μπορεί να συγκληθεί σε σώμα.
Αυτό αναμένεται να έχει παρενέργειες στη λειτουργία του Οργανισμού καθώς η μη συγκρότηση του ΔΣ δημιουργεί πρόβλημα στις πληρωμές και την κάλυψη ασθενών ειδικά αυτών που έχουν σοβαρές παθήσεις.
Πηγές των Ενωμένων Δημοσιογράφων δηλώνουν ότι στη διάθεσή τους στοιχεία τελικών αποτελεσμάτων σε συγκεκριμένα τμήματα από τα οποία προκύπτει διαφορά 31 ψήφων του κου Αξελού έναντι της κας Χριστοδουλίδου τα οποία δεν συμβαδίζουν με τα αποτέλεσματα ανά τμήμα της εφορευτικής.
Σε κάθε περίπτωση η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν πραγματοποιηθεί επανακαταμέτρηση θα υπάρξει σωρεία κινήσεων σε δικαστικό επίπεδο ενώ είναι άγνωστο τι θα συμβεί με την συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης