Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Black out από την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ – Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Black out από την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ – Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Σήμερα 24ωρη απεργία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Μία ημέρα νωρίτερα, από τα ξημερώματα σήμερα, ξεκίνησε η 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ δηλώνουν αποφασισμένοι «να μην επιτρέψουν ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κουαρτέτο να φορτώσουν και τέταρτο μνημόνιο στις πλάτες της κοινωνίας με την ενημέρωση αιχμάλωτη στις επιδιώξεις τους».
Οι δημοσιογράφοι ,όπως τονίζει η ΕΣΗΕΑ, ανασφάλιστοι από τις 15 Σεπτεμβρίου που καταργήθηκε το αγγελιόσημο, χωρίς Ταμεία, δίχως αποθεματικά αρνούνται, μαζί με όλη την κοινωνία, να συμφωνήσουν σε πολιτικές που θέλουν την ενημέρωση να υπακούει στη λιτότητα και την κοινωνική αδικία.
Την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την απεργία και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως στις 11πμ η ΓΣΕΕ θα δώσουν μια ηχηρή απάντησή σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στην Ομόνοια.
Συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και η ΓΣΕΒΕΕ στην Πλατεία Κλαθμώνος στις 11πμ με κεντρικό σύνθημα «όχι στην καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό την ημέρα της απεργίας .
-Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κυκλοφορήσουν από τις 9.00 μέχρι τις 21.00.
Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν την τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

-Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

- Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη.
Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (προς Παρασκευή).

-Προς το παρόν δεν αναμένονται προβλήματα στις πτήσεις καθώς η ΟΣΥΠΑ δεν έχει ανακοινώσει στάση εργασίας.

-Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου.
Οι υγειονομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Στην απεργία θα συμμετάσχουν ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.
Με προβλήματα θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, ταμεία, σχολεία) εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

- Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ) θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου.
Στο πλευρό των ελληνικών συνδικάτων τάσσεται και ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών συνδικάτων που καλεί τους θεσμούς να μην επιβάλλουν άλλες, όπως τις χαρακτηρίζει, καταστροφικές μεταρρυθμίσεις ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Luca Visentini χαρακτηρίζει τις νέες απαιτήσεις των δανειστών παράλογες».

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Η ΑΔΕΔΥ επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς και ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων.
«Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο Δημόσιο- εκφράζει την ανησυχία της η ΑΔΕΔΥ- Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη».
Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης