Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθώος για παράβαση καθήκοντος ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ - Εκκρεμεί η υπόθεση για τη διόγκωση του ελλείμματος

Αθώος για παράβαση καθήκοντος ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ - Εκκρεμεί η υπόθεση για τη διόγκωση του ελλείμματος
Στο δικαστήριο εξετάστηκαν μάρτυρες όπως η Ζωή Γεωργαντά
Αθώος για την κατηγορία παράβασης καθήκοντος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.
Ο πρώην επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο, σύμφωνα με την κατηγορία είχε διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς είχε διατηρήσει για μικρό χρονικό διάστημα, το 2010, παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και εκείνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Την ίδια ώρα ο κ. Γεωργίου αντιμετώπιζε και κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο.
Υπέρ της αθώωσης Γεωργίου, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, Νικόλαο Ντέσκα, τάχθηκε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Σίσκου, η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στην υπόθεση και τεκμηρίωσε τη θέση της περί της απαλλαγής του κατηγορουμένου.
Στο δικαστήριο εξετάστηκαν μάρτυρες όπως η Ζωή Γεωργαντά, οι οποίοι είπαν ότι δεν ήταν άδολη η παράλληλη ενασχόληση αλλά αποσκοπούσε στη διευκόλυνση υπογραφής του μνημονίου.

Σε εκκρεμότητα

Να σημειωθεί ότι για την ουσία της υπόθεσης με το έλλειμμα και την κατηγορία για το αν διογκώθηκε σκόπιμα για να διευκολυνθεί η υπογραφή του μνημονίου, η σχετική υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε δικαστική εκκρεμότητα παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο Εφετών είχε απαλλάξει τον Ανδρέα Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, ότι δηλαδή αλλοίωσε τα στοιχεία του ελλείμματος.
Κατά αυτού του απαλλακτικού βουλεύματος ασκήθηκε αναίρεση από τον Αρειο Πάγο που έκανε δεκτή σχετική πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, και η υπόθεση επανήλθε προς κρίση εκ νέου στο Συμβούλιο Εφετών.
Πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας, Γ. Κούτρας, πρότεινε και πάλι προς το δικαστικό συμβούλιο την απαλλαγή Γεωργίου για το έλλειμμα και για τα περί διογκώσεώς του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης