Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την έκδοση τριών εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη

Την έκδοση τριών εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη
Το δικαστικό συμβούλιο, με διαφορετική σύνθεση από τη χθεσινή, έκρινε ότι οι πρέπει να εκδοθούν για τα αδικήματα που τους εκζητούν οι τουρκικές Αρχές
Την έκδοση τριών εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφτάσει στη χώρα μας στις 16 Ιουλίου 2016 αποφάσισε πριν από λίγο το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
Ειδικότερα, σύμφωνα και με όσα μεταδίδει το enikos.gr, το δικαστικό συμβούλιο, με διαφορετική σύνθεση όμως από τη χθεσινή, έκρινε ότι οι τρεις θα πρέπει να εκδοθούν για τα τρία από τα αδικήματα που τους εκζητούν οι τουρκικές Αρχές.
Εξηγώντας, διώκονται για προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, για απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του κοινοβουλίου και για αρπαγή ελικοπτέρου.
Ωστόσο, δεν εκδίδονται για το αδίκημα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου Πρόεδρου Tayyip Erdogan.
Να τονιστεί πως και οι τρεις στρατιωτικοί θα ασκήσουν έφεση.
Θυμίζουμε πως χθες το Συμβούλιο τάχθηκε κατά της έκδοσης των τριών εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφθάσει στην Αλεξανδρούπολη στις 16 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γειτονική μας χώρα.
Για την απόφασή του το δικαστήριο επικαλέστηκε τα επιχειρήματα που προέβαλαν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης οι τρεις εκζητούμενοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης