Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η ΛΑΕ καταγγέλλει τις «αναίτιες μαζικές προσαγωγές» διαδηλωτών από την Αστυνομία της Πάτρας

Η ΛΑΕ καταγγέλλει τις «αναίτιες μαζικές προσαγωγές» διαδηλωτών από την Αστυνομία της Πάτρας
«Όταν τα μνημόνια είναι η κυρίαρχη πολιτική, η αντίδραση της κοινωνίας αντιμετωπίζεται με καταστολή και βία και από τη μεταλλαγμένη μνημονιακά συγκυβέρνηση»
Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) καταγγέλλει τις «αναίτιες μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις» διαδηλωτών από τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας μετά το πέρας της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνει φανερά, πλέον, το πραγματικό αυταρχικό πρόσωπο της αντιμετωπίζοντας τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, με αφορμή την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, με καταστολή και βία.
«Χθες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας υπήρξε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών.
Ενώ η κατάσταση έδειχνε να εξομαλύνεται, απρόκλητα τα ΜΑΤ έκαναν εισβολή σε καφετέρια της πόλης και προσήγαγαν συνολικά 37 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν 3 μέλη της Λαϊκής Ενότητας.
Στη συνέχεια, η Αστυνομία προχώρησε αναίτια σε 12 συλλήψεις αγωνιστών, εκ των οποίων ο Γ.Σ., φοιτητής, είναι μέλος της ΛΑ.Ε. Αχαΐας, στον οποίο την Παρασκευή 18/11 απαγγέλθηκε η κατηγορία για "διατάραξη της κοινής ειρήνης" και θα δικαστεί τον Μάρτιο.
Η οργή και η δυσαρέσκεια του λαού απέναντι στη μνημονιακή λεηλασία και την διάψευση των προσδοκιών του αντιμετωπίζεται με καταστολή και βία.
Οι πρόσφατες επιθέσεις της Αστυνομίας κατά των συνταξιούχων, στην Αθήνα, καθώς και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, αποτελούν μόνο την αρχή ενός τραγικού κατήφορου για τη μεταλλαγμένη μνημονιακά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», συμπληρώνει το κόμμα, διαμηνύοντας:
«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις αγωνιστών.
Η βία και η καταστολή δεν θα περάσουν.
Η κυβέρνηση θα μας βρει όλους απέναντι της.
Το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης