Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νομοθετική ρύθμιση προστασίας πρώτης κατοικίας μικροοφειλετών προς το Δημόσιο και τους Δήμους ζητά η ΚΕΔΕ

tags :
Νομοθετική ρύθμιση προστασίας πρώτης κατοικίας μικροοφειλετών προς το Δημόσιο και τους Δήμους ζητά η ΚΕΔΕ
H ΚΕΔΕ αντιτίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ″Για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος″
Την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη μικροοφειλετών προς το Δημόσιο και τους Δήμους ζητά άμεσα από την κυβέρνηση, με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Πατούλης τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία να μπαίνουν σε πλειστηριασμό κατοικίες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για οφειλές μικρών ποσών.
Παράλληλα, η ΚΕΔΕ αντιτίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ″Για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος″.
«Η κυβέρνηση στα θέματα του πολεοδομικού σχεδιασμού δρα συγκεντρωτικά, γραφειοκρατικά και υφαρπάζει πόρους των δήμων» κατήγγειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ″Για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος″, που συζητήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, μέσω του νέου νόμου, το αρμόδιο υπουργείο επιχειρεί να μεταφέρει αρμοδιότητες εκτελεστικές και διεκπεραιωτικές στους δήμους, χωρίς όμως, να μεταφέρονται και οι αντίστοιχοι πόροι. Αντίθετα αφαιρεί πόρους των δήμων, οι οποίοι προοριζόταν για το πράσινο ταμείο.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ενέκρινε την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για εκπόνηση τεχνοκρατικής μελέτης και μελέτης σκοπιμότητας, για την στελέχωση και τον εξοπλισμό λειτουργίας των υπηρεσιών δόμησης των δήμων και την λειτουργία θεσμών και δομών από την ΚΕΔΕ, για την στήριξη των δήμων στα θέματα του πολεοδομικού σχεδιασμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης