Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύλληψη στον Πειραιά τεσσάρων μελών εγκληματικής οργάνωσης για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Σύλληψη στον Πειραιά τεσσάρων μελών εγκληματικής οργάνωσης για παράνομη διακίνηση μεταναστών
Πρόκειται για δύο Έλληνες και δυο Αφγανούς
Συνελήφθησαν στον Πειραιά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής τέσσερα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Πρόκειται για δύο Έλληνες 32 και 36 ετών αντίστοιχα, αλλά και δυο Αφγανούς, ηλικίας 31 ετών , ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις τουλάχιστον αλλοδαποί συνεργοί τους.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ από την έρευνα προέκυψε πως οι δύο αλλοδαποί είχαν βασικό ρόλο στην οργάνωση της μεταφοράς και μάλιστα, είναι μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργεί με βάση την Τουρκία και προωθεί παράνομα μετανάστες στο εσωτερικό της Ελλάδας, αποκομίζοντας οφέλη της τάξης των 1.000 - 1.200 ευρώ ανά άτομο.
Σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των δραστών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση ατόμων στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία προς τη Σάμο και στη συνέχεια στην Αθήνα, εντοπίστηκαν στον Πειραιά καθώς επέβαιναν σε αυτοκίνητο και  φορτηγό, μεταφέροντας μέσα σε διαμορφωμένη κρύπτη  πίσω από το κουβούκλιο του φορτηγού, είκοσι μετανάστες.
Από αυτούς, οι 13 είναι υπήκοοι Ιράκ και οι 7 Ιράν.
Σημειώνεται ότι συνεχίζεται η έρευνα για τη διασύνδεση των διακινητών και των μεταφορέων σε παρόμοιες περιπτώσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης