Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μακρής (ΟΛΘ): Ιδιωτικοποίηση και επενδύσεις οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη στο λιμάνι

tags :
Μακρής (ΟΛΘ): Ιδιωτικοποίηση και επενδύσεις οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη στο λιμάνι
Τι ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δ.  Μακρής, για το λιμάνι
Ιδιωτικοποίηση της ΟΛΘ ΑΕ με πώληση του 67% που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 180 εκατ. ευρώ στην πενταετία από το 2017, αποτελούν τις προϋποθέσεις που αν εκπληρωθούν το λιμάνι της πόλης θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δ.  Μακρής.
Ο ίδιος, μιλώντας από το βήμα του 11ου πολυσυνεδρίου "Καινοτομία και Ανάπτυξη", που διοργανώνει το www.ka-business.gr στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε πως έχουν γίνει βήματα στις διαπραγματεύσεις με τους τέσσερις υποψήφιους αγοραστές της ΟΛΘ, ενώ μέσα στις δεσμευτικές προσφορές και σε ό,τι αφόρα τις ελάχιστες επενδύσεις της πενταετίας, θα πρέπει να συμπεριληφθεί η επέκταση της 6ης προβλήτας, ώστε τουλάχιστον το κρηπίδωμα που εξυπηρετεί το "container terminal" να αποκτήσει βύθισμα στα -16,5 μέτρα.
Κατά τον ίδιο, η ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προϋποθέτει τη δημιουργία μεγάλου κέντρου logistics, έργο που ίσως προκηρυχθεί μέσα στο 2017, την ολοκλήρωση της απευθείας οδικής σύνδεσης του λιμένα με τον ΠΑΘΕ, τμήμα δρόμου μήκους 600 μέτρων, όπως επίσης και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης έξω από τα όρια του λιμανιού, για την εξυπηρέτηση των τρένων cargo.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΜΕΤΡΟ ΑΕ,  Γ. Μυλόπουλος, ανέφερε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης "κινείται", ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπήρχαν στην κατασκευή του έργου και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν.
Ο ίδιος έκανε αναφορά και στον σταθμό του Μετρό Βενιζέλου λόγω της σπουδαιότητας των αρχαιοτήτων που ανακαλύφτηκαν στο σημείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης