Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γεννηματά: Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να στηριχτεί με πόρους και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων

Γεννηματά: Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να στηριχτεί με πόρους και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων
«Τα χρόνια της κρίσης η τοπική αυτοδιοίκηση κατάφερε να σηκώσει μεγάλο βάρος»
Την ανάγκη περαιτέρω στήριξης στην τοπική αυτοδιοίκηση εξέφρασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
«Τα χρόνια της κρίσης η τοπική αυτοδιοίκηση κατάφερε να σηκώσει μεγάλο βάρος και να αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει τους πιο αδύναμους, αλλά και να προωθήσει αναπτυξιακές προοπτικές με την απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ.
Το ζήτημα με την αυτοδιοίκηση, είναι να στηριχτεί από εδώ και πέρα, και να στηριχτεί και με πόρους, αλλά και με επιπλέον μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και όχι να ελεγχθεί, όπως φάνηκε με το διορισμό γραμματέων.
Αντιδράσαμε όλοι άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση και αποτρέψαμε αυτή την εξέλιξη.
Παρότι λένε ότι δεν ήταν στα σχέδια να γίνει, θεωρώ πως πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, γιατί αυτό είναι και αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη σημερινή (3/10) απογευματινή της συνάντηση με τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.
Την κ. Γεννηματά συνόδευαν οι Θ. Θεοχαρόπουλος και Γ. Μπουλμπασάκος (πρόεδρος και γραμματέας της ΔΗΜΑΡ), καθώς και οι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, Π. Χρηστίδης, Θ. Μωραίτης, Δ. Καρύδης, Τ. Αντωνίου, Κ. Ασκούνης, Λ. Ρώσσης, Δ. Κατσικάρης και Μ. Κορασίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης