Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες
Αλαφούζος και Μαρινάκης κατέβαλαν τα ποσά την περασμένη Παρασκευή
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης από τους προσωρινούς υπερθεματιστές που προέκυψαν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Την περασμένη Παρασκευή η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε ενώ την ίδια ημέρα ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.
Υπενθυμίζεται εντός της ημέρας θα πρέπει το σχήμα Κυριακού να καταβάλει το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, δηλ. 25.300.000 ευρώ, όπως επίσης και το σχήμα συμφερόντων Β. Καλογρίτσα θα πρέπει να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.
Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις επόμενες δόσεις του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».
Και όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα και ενώ είναι σε εξέλιξη ένας «άτυπος πόλεμος» μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιιπολίτευσης, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι ύστερα από 27 χρόνια βάζει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και αποκαθιστά τη νομιμότητα και τη δεύτερη να κατηγορεί για στήσιμο νέας διαπλοκής και για διαγωνισμό – παρωδία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι βουλευτές της ΝΔ που  μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης