Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Ρίο - «Χάλκινη» η Δήμητρα Κοροκίδα!

Έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Ρίο - «Χάλκινη» η Δήμητρα Κοροκίδα!
Σήμερα η χώρα μας κατέκτησε το 6ο μετάλλιο μέσα σε 5 ημέρες Αγώνων! 
Δεν σταματούν ποτέ οι ελληνικές διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!
Σήμερα 12/9 η χώρα μας κατέκτησε το 6ο μετάλλιο μέσα σε 5 ημέρες Αγώνων!
Ειδικότερα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Δήμητρα Κοροκίδα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία F53 της σφαίρας, με επίδοση 4 μέτρα και 28 εκατοστά!
Τα 4,28 μέτρα αποτελούν και την καλύτερη φετινή της επίδοση.
Στο πλαίσιο της 3ης ημέρας των Αγώνων ο Δημήτρης Σενικίδης στη σφαίρα κατηγορίας F20 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, με επίδοση στα 16,17 μέτρα, ενώ στον ίδιο τελικό ο Στράτος Νικολαίδης ήταν 4ος, με επίδοση 15,69 μέτρα.
Μία μέρα νωρίτερα, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.
Ο Μπακοχρήστος στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 162 κιλά, ενώ ήταν άκυρος τόσο στην δεύτερη όσο και στην τρίτη προσπάθεια στα 170 κιλά.
Την ίδια μέρα, ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία F54 του ακοντισμού, σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ Παραολυμπιακών, με βολή στα 29.45μ.
Μάλιστα, η βολή που χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στον Μεξικανό ήταν πολύ πίσω από του Μανώλη, στα με 25.92μ.
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι ωστόσο και οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές που δεν κατάφεραν σήμερα να πρκριθούν.
Οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) κατέλαβαν την10η θέση στο ένα χιλιόμετρο ατομική χρονομέτρηση γυναικών ποδηλασίας πίστας.
Το ελληνικό tandem παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα, κάλυψε την απόσταση σε 1:13.431 με αποτέλεσμα να μείνει εκτός εξάδας.
Στο πρώτο 250άρι (22.242), το ελληνικό δίδυμο είχε την 4η θέση, στη μέση της διαδρομής την έκτη (38.748) και 250 μέτρα πριν το τέλος την όγδοη (55.718).
Τελικά περιορίστηκαν στην 10η θέση, τέσσερις πιο πάνω από το δεύτερο ελληνικό tandem των Βούλα Καντζά/Βασιλική Βούτζαλη (πιλότος).
Το νεοσύστατο tandem των Καντζά/Βούτζαλη με επίδοση 1:23.748 κατέλαβε την 14η θέση της γενικής κατάταξης.
Επίσης, ο Στέφανος Διαμαντής ηττήθηκε 6/0, 6/3 από το Νο-16 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Γάλλο Μίκαελ Ιερεμίαζ στον α` γύρο του απλού ανδρών στο τένις με αμαξίδιο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Θυμίζουμε πως την πρώτη μέρα η ελληνική αποστολή έκανε ιδανικό ξεκίνημα, κατακτώντας δύο μετάλλια.
Ειδικότερα, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, σπάζοντας τρεις φορές μάλιστα το παγκόσμια ρεκόρ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F32, ενώ ο Δημήτρης Ζησίδης αναδείχθηκε χάλκινος πρωταθλήτριας στην ίδια κατηγορία.
Ο Θανάσης στην πρώτη προσπάθεια είχε επίδοση 9,82 μέτρα, τέσσερα εκατοστά λιγότερα σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.
Στη δεύτερη, η σφαίρα απογειώθηκε στα 10,09 μέτρα, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση με νέο ρεκόρ κόσμου.
Η τρίτη βολή ήταν άκυρη, για να έρθουν άλλες τρεις εντυπωσιακές βολές στο δεύτερο σετ, κατά το οποίο κατέρριψε άλλες δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.
Ωστόσο, ο υπεραθλητής δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα, καθώς στην έκτη και τελευταία προσπάθεια του έφτασε τα 10,39 μέτρα!
Ο Δημήτρης στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών έριξε την σφαίρα στα 9,24 μέτρα, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο.
Τέλος, ο Νίκος Γονιός κατετάγη 10ος με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.
Ένα τεράστιο μπράβο σε αυτούς τους υπεραθλητές!!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης