Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελλάδα στο Ρίο – «Χρυσός» ο Κωνσταντινίδης – «Χάλκινος» ο Ζησίδης!

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελλάδα στο Ρίο – «Χρυσός» ο Κωνσταντινίδης – «Χάλκινος» ο Ζησίδης!
Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, σπάζοντας τρεις φορές μάλιστα το παγκόσμια ρεκόρ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F32
Έως και ιδανικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα της ελληνικής αποστολής στους (15ους) Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς την πρώτη κιόλας ημέρα η συγκομιδή είναι δύο μετάλλια!
Ειδικότερα, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, σπάζοντας τρεις φορές μάλιστα το παγκόσμια ρεκόρ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F32, ενώ ο Δημήτρης Ζησίδης αναδείχθηκε χάλκινος πρωταθλήτριας στην ίδια κατηγορία.
Ο Θανάσης στην πρώτη προσπάθεια είχε επίδοση 9,82 μέτρα, τέσσερα εκατοστά λιγότερα σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.
Στη δεύτερη, η σφαίρα απογειώθηκε στα 10,09 μέτρα, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση με νέο ρεκόρ κόσμου.
Η τρίτη βολή ήταν άκυρη, για να έρθουν άλλες τρεις εντυπωσιακές βολές στο δεύτερο σετ, κατά το οποίο κατέρριψε άλλες δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.
Ωστόσο, ο υπεραθλητής δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα, καθώς στην έκτη και τελευταία προσπάθεια του έφτασε τα 10,39 μέτρα!
Ο Δημήτρη στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών έριξε την σφαίρα στα 9,24 μέτρα, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο.
Τέλος, ο Νίκος Γονιός κατετάγη 10ος με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.
Ένα τεράστιο μπράβο σε αυτούς τους υπεραθλητές!!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης