Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στα τέλη της εβδομάδας οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ΤΕΙ

Στα τέλη της εβδομάδας οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ΤΕΙ
Τέλος στην αγωνία περίπου 100.000 υποψηφίων
Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ των περίπου 100.000 υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στα ύψη θα κινηθούν οι βάσεις σε ιατρικές σχολές, με την Ιατρική Αθηνών να ξεπερνά τις 19.000 μόρια, ενώ πολύ κοντά – στα 18.800 μόρια – θα κινηθεί και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.
Αντιθέτως, πτώση ακόμη και 2.000 μορίων και άνω αναμένεται σε βάσεις (περιφερειακών κυρίως) ΤΕΙ.
Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι στο 1o Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών οι βάσεις των περιζήτητων σχολών θα παρουσιάσουν μικρή πτώση, στο 2ο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, θα υπάρξει σταθερότητα ή και οριακή άνοδο στα μόρια βάσης περιζήτητων σχολών ενώ στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο Υγείας (ιατρικές φαρμακευτικές, κτηνιατρικές, οδοντιατρικές σχολές) θα καταγραφεί μεγάλη άνοδος.
Στο 4ο Πεδίο (εκπαίδευσης κ.λπ.) εκτιμάται ότι οι βάσεις θα πέσουν ενώ στο 5ο Πεδίο Οικονομίας-Πληροφορικής εκτιμάται ότι οι βάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο θα κινηθούν πτωτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης