Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε απροσεξία της στιγμής αποδίδει την τραγωδία στην Αίγινα ο χειριστής του ταχύπλοου

tags :
Σε απροσεξία της στιγμής αποδίδει την τραγωδία στην Αίγινα ο χειριστής του ταχύπλοου
Ο 77χρονος ανέφερε πως «αφαιρέθηκε» και δεν είδε τη βάρκα, ενώ επισήμανε πως δεν έτρεχε, παρά τις μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν το τραγικό γεγονός
Σε στιγμιαία απροσεξία αποδίδει την σημερινή (16/8) τραγωδία στην Αίγινα ο ιδιοκτήτης και χειριστής του ταχύπλοου, το οποίο προσέκρουσε σε τουριστικό σκάφος (επέβαιναν συνολικά 24 άτομα), κοστίζοντας τη ζωή σε τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας παράλληλα άλλα πέντε (οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση…).
Ειδικότερα, από τη σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι πέντε ετών και ο 44χρονος πατέρας του και ένας άνδρας 40 - 45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό.
Ο 77χρονος, κάτοχος διπλώματος (είχε θεωρηθεί το 2014) για το σκάφος, ανέφερε πως «αφαιρέθηκε» και δεν είδε τη βάρκα, ενώ επισήμανε πως δεν έτρεχε, παρά τις μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν το τραγικό γεγονός.
Αυτή τη στιγμή ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας, καθώς συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην περιοχή.
Αναφέρεται πως στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.
Στην Αίγινα έχει ήδη μεταβεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος νωρίτερα δήλωσε:
«Πρόκειται για μια παράλογη συμφορά, αδικαιολόγητη.
Προς το παρόν με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, είναι απολύτως αναιτιολόγητη.
Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε 48 ώρες τις έρευνες όπως λένε οι κανονισμοί ακόμη και εάν όλες οι ενδείξεις λένε ότι μάλλον δεν έχουμε άλλον αγνοούμενο.
Σχετικά με τους τραυματίες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε πως «έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής, κάποιοι είναι σε ελαφρότερη κατάσταση κάποιοι είναι σε βαριά».
«Οι νεκροί είναι τέσσερις δυστυχώς, μεταξύ αυτών ένα μικρό παιδί, πατέρας και παιδί και ο κυβερνήτης του μικρού σκάφους.
Όλοι όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς από θάλασσα και ειδικά από την περιοχή της Πέρδικας και της Μονής θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν αυτό να οφείλεται σε αυτό που λέμε ατύχημα ή έστω δυστύχημα.
Είναι ένα εγκληματικό ανθρώπινο λάθος και θα πρέπει οι ευθύνες να αποδοθούν με απόλυτη αυστηρότητα.
Ούτε αυτό δεν φτάνει, δεν πρέπει να φτάνει σε αυτά τα γεγονότα και φυσικά έστω και εκ των υστέρων και σε αυτό θα βγουν συμπεράσματα για να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια συμβάντα.
Ο κυβερνήτης του σκάφους είχε δίπλωμα, όλες οι λεπτομέρειες εξετάζονται σε βάθος, οι ελαφρά τραυματισμένοι παρέμειναν στο νησί για να δώσουν κατάθεση», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης