Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ – Πάνω από 200.000 ευρώ έχουν επιστραφεί στο ΥΠΕΞ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ – Πάνω από 200.000 ευρώ έχουν επιστραφεί στο ΥΠΕΞ
Ο έλεγχος των χρηματοδοτήσεων από την ΥΔΑΣ σε ΜΚΟ εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει το ΥΠΕΞ για την ύπαρξη διαφάνειας 
Περίπου 202.000 ευρώ έχουν επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες ναι μεν είχαν λάβει χρηματοδότηση την περίοδο 2000 – 2010, ωστόσο δεν υλοποίησαν ποτέ τις προγραμματισμένες δράσεις.
Όπως αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο έλεγχος των χρηματοδοτήσεων με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη Γενική Διεύθυνση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) σε ΜΚΟ εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Εξωτερικών από τον Ιανουάριο του 2015 για την ύπαρξη διαφάνειας και απονομής ευθυνών.
Μάλιστα, σε πολλές από τις παραπάνω περιπτώσεις οι διαδικασίες καταλογισμού έχουν κινηθεί είτε απ' ευθείας από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είτε από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων που διεξάγουν σε συνεργασία με την ΥΔΑΣ, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα δεκάδες προγράμματα ΜΚΟ της περιόδου αυτής να έχουν παραπεμφθεί από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ στην Εισαγγελία Διαφθοράς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης