Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόστιμο 6,6 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τη χρηματοδότηση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πρόστιμο 6,6 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τη χρηματοδότηση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Η σχετικά υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2008, οπότε και η Κομισιόν έδωσε εντολή στις ελληνικές Αρχές για ανάκτηση των κεφαλαίων αυτών 
Πρόστιμο 6,6 εκατ. ευρώ επέβαλλε στην Ελλάδα η Κομισιόν, σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει πως οι ελληνικές Αρχές παρείχαν παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με τα επίμαχα ποσά να ξεπερνούν ακόμα και τα 250 εκατ. ευρώ.
Η σχετικά υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2008, οπότε και η Κομισιόν έδωσε εντολή στις ελληνικές Αρχές για ανάκτηση των κεφαλαίων αυτών από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Ωστόσο, η Ελλάδα δε συμμορφώθηκε με την απόφαση της Κομισιόν, με αποτέλεσμα τώρα να τα επιβάλλεται το πρόστιμο των 6,6 εκατ. ευρώ συν 35.000 ευρώ ημερησίως, μέχρι η χώρα μας να διορθώσει την παράβαση της.
«Για πάνω από επτά χρόνια μετά την υιοθέτηση της, η Ελλάδα συνεχίζει να μην έχει υιοθετήσει την απόφαση της Επιτροπής τον Ιούνιο του 2008, ζητώντας την ανάκτηση πάνω από 250 εκατομμυρίων ευρώ παράνομων κρατικών επιχορηγήσεων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά», αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης