Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι πρώτες παρενέργειες στην Ελλάδα λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία - Μέσα σε 48 ώρες 6.500 πρόσφυγες στο Αιγαίο

Οι πρώτες παρενέργειες στην Ελλάδα λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία - Μέσα σε 48 ώρες 6.500 πρόσφυγες στο Αιγαίο
Οι εξελίξεις στην Τουρκία πυροδότησαν τις προσφυγικές ροές
Στα νησιά του Αιγαίου έφτασαν χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, μέσα σε 48ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος  στην Τουρκία.
Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου, εν μέσω τουριστικής μάλιστα περιόδου, βρίσκονται 6.499 άτομα που έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου, την ώρα που η Άγκυρα φαίνεται να αδιαφορεί για τη συμφωνία με την ΕΕ.
Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Συρία κ.α., που έστρεψαν το βλέμμα τους στα νησιά του Αιγαίου,  μετά και την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική μας χώρα.
Σημειώνεται ότι  ήδη στην Λέσβο βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 2.960 αλλοδαποί, στη Χίο έφτασαν τους 2.480 και στη Σάμο τους 1.059.
Στο μεταξύ, δεν λείπουν οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των προσφύγων.
Ενδεικτικά, στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ληστείας, ενώ αναζητείται ακόμη ένας.
Πάντως, η μη καταδίκη των πραξικοπηματιών από την ΕΕ στην αρχή του κινήματος κατά του τούρκου προέδρου Εrdogan, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει παρενέργειες στη συμφωνία με την ΕΕ και πλέον δεν αποκλείεται να ενισχυθούν οι ροές μουσουλμάνων αλλοδαπών προς τα ελληνικά νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης