Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 48ωρη απεργία από σήμερα οι λιμενεργάτες, σε αποχή το Σαββατοκύριακο

Σε 48ωρη απεργία από σήμερα οι λιμενεργάτες, σε αποχή το Σαββατοκύριακο
Προβλήματα στα κρουαζιερόπλοια, στην τροφοδοσία πλοίων και στις διακινήσεις εμπορευματοκιβωτίων
Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, οι οποίοι αποφάσισαν επίσης να απέχουν από τα καθήκοντα τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας - Ένωση Λιμενεργατών - Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών), οι οποίες αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, θα πραγματοποιήσουν αύριο συγκέντρωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου θα γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων προκειμένου να εγκριθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης.
Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις  αναμένονται σοβαρά προβλήματα στην εκφόρτωση και φόρτωση αποσκευών επιβατών στα κρουαζιερόπλοια, στην τροφοδοσία πλοίων αλλά και στις διακινήσεις εμπορευματοκιβωτίων.
Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, με δήλωσή του είπε ότι η κυβέρνηση παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για το θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και από τους εργαζομένους.
«Είναι προς το συμφέρον όλων να εκτιμηθούν σωστά προτεινόμενες λύσεις που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το συνολικότερο τοπίο, αλλά αντίθετα θα αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις που είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν τις επιθυμεί» ανέφερε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης