Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους οι έξι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ

tags :
Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους οι έξι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ
Η ποινική εμπλοκή των αλλοδαπών τεχνοκρατών στην υπόθεση είχε προκαλέσει έντονη αντίδραση των θεσμών, ενώ ενόψει της δημιουργίας του νέου υπερταμείου ζητούν επέκταση της ποινικής ασυλίας για τους τεχνοκράτες
Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ που αντιμετώπιζαν κατηγορία απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση πώλησης και εκμίσθωσης 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου.
Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη σε βάρος τους είχε ασκηθεί μετά από έρευνες των εισαγγελέων Διαφθοράς Αγγελικής Τριανταφύλλου και Ιωάννη Σέβη, οι οποίοι τους καταλόγισαν ευθύνες για τη ζημιά που επήλθε στο Δημόσιο από την πώληση και την εκμίσθωση των ακινήτων.
Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και τρεις αλλοδαποί τεχνοκράτες, υποστήριξαν στον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς, Κωνσταντίνο Σαργιώτη, ότι ο ρόλος τους ήταν γνωμοδοτικός και δεν έπαιρναν αυτοί τις αποφάσεις.
Η ποινική εμπλοκή των αλλοδαπών τεχνοκρατών στην υπόθεση είχε προκαλέσει έντονη αντίδραση των θεσμών και είχε αποτυπωθεί σε συνομιλία μεταξύ του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Σημειώνεται ότι τι τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με ρύθμιση που ισχύει δεν μπορούν να διωχθούν για τις αποφάσεις τους περί αποκρατικοποιήσεων και γι' αυτό διώχθηκαν μόνον οι εμπειρογνώμονες.
Παράλληλα, ενόψει της δημιουργίας του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων οι θεσμοί έχουν ζητήσει την επέκταση της ποινικής ασυλίας και για τους τεχνοκράτες που θα εμπλακούν σε αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης