Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στάση εργασίας στο «Δρομοκαΐτειο» για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ

tags :
Στάση εργασίας στο «Δρομοκαΐτειο» για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ
Σε κινητοποιήσεις αύριο και οι εργαζόμενοι στο Αττικό νοσοκομείο
Σε στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 11:00 και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα δεδομένα αυτά οδηγούν «το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην απαξίωση και τους ασθενείς στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα».
«Το Δρομοκαΐτειο, ένας από τους βασικούς πυλώνες της ψυχιατρικής φροντίδας στη χώρα, έχει λάβει ψίχουλα από την κρατική χρηματοδότηση» τονίζουν οι εργαζόμενοι, αναφέροντας πως το πρώτο πεντάμηνο του 2016 χρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ, από το σύνολο της χρηματοδότησης, που ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ.
«Αποτέλεσμα είναι να αδυνατεί να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές και εργαζόμενους» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.
Κινητοποίηση προγραμματίζουν για αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν», οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πύλη του νοσοκομείου, από τις 8:00 έως τις 10:00, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.
Τέλος, στις 8 Ιουνίου οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 11:00.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης