Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαμαρτυρία εργαζομένων από το Δρομοκαΐτειο στο υπουργείο Υγείας – Πέντε μήνες απλήρωτοι

Διαμαρτυρία εργαζομένων από το Δρομοκαΐτειο στο υπουργείο Υγείας – Πέντε μήνες απλήρωτοι
Χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη αναφέρεται σε πανό των εργαζομένων
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας έχουν προχωρήσει από το πρωί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, έχουν αποφασίσει στάση εργασίας έως τις 10 το πρωί, διαμαρτύρονται επειδή είναι πέντε μήνες απλήρωτοι.
Σε πανό τους αναγράφεται σύνθημα - αιχμή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη: «Χώνουμε το ΕΣΥ 3 μέτρα κάτω από τη γη».
«Ο Τσίπρας χώνει το ΕΣΥ 3 μέτρα κάτω από τη γη...
Έχει και καλό ‘‘εκσκαφέα’’ τον κ. Πολάκη...
Να δώσουν λεφτά στα νοσοκομεία» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος ανέφερε ότι οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι και δεν φέρνουν προμήθειες στο νοσοκομείο.
«Ενδεικτικό της θέσης για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικά είδη καθαρισμού όπως απορρυπαντικά, σακούλες απορριμμάτων κ.α, τα οποία πολλές φορές τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα οι εργαζόμενοι» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης – σίτισης – καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, την άμεση και επαρκής χρηματοδότηση έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργολάβους αλλά και εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις και την προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης