Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 14 Απριλίου οι ιδιοκτήτες ταξί για το φορολογικό

tags :
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 14 Απριλίου οι ιδιοκτήτες ταξί για το φορολογικό
Οι ιδιοκτήτες ταξί υποστηρίζουν ότι εάν εφαρμοστεί το νέο φορολογικό σχέδιο «τα περίπου 30.000 ταξί της χώρας θα κληθούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος των 20.000.000 ευρώ»
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Πέμπτη 14 Απριλίου τα ταξί όλης της χώρας, καθώς οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, από τις 5 το πρωί έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών - Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), οι προωθούμενες ρυθμίσεις «θα αφανίσουν τον ήδη εξαθλιωμένο κλάδο των ταξί».
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι εάν εφαρμοστεί το νέο φορολογικό σχέδιο «τα περίπου 30.000 ταξί της χώρας θα κληθούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος των 20.000.000 ευρώ».
Όσον αφορά τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί, σε αυτά περιλαμβάνεται η μείωση του ΦΠΑ στο 13%, η μείωση του συντελεστή φορολόγησης (από 26% που είναι σήμερα), όπως και του αντίστοιχου της προείσπραξης φόρων, η αναλογικότητα των εισφορών προς τον ΟΑΕΕ ως προς το εισόδημα και η θέσπιση αφορολογήτου ορίου 12.000 ευρώ.
Τέλος, ζητούν να παραταθεί η λειτουργία των σημερινών ταμειακών μηχανών μέχρι την εγκατάσταση των νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης