Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΛΘ: Με 24ωρη απεργία αύριο (8/4) και αποχή το Σαββατοκύριακο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

ΟΛΘ: Με 24ωρη απεργία αύριο (8/4) και αποχή το Σαββατοκύριακο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι
Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους
Με 24ωρη απεργία αύριο (8/4) και αποχή το Σαββατοκύριακο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, έπειτα από συνάντηση που είχαν χτες, Τετάρτη 6 Απριλίου, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα και τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη.
Σύμφωνα με τους εργαζομένους, στη συνάντηση έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, ενώ η η κυβερνητική απόφαση για την πώληση του ΟΛΘ είναι ειλημμένη.
Το υπουργείο Ναυτιλίας, από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών, θα "τρέξουν" την απαιτούμενη τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού (ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου) με την ΟΛΘ ΑΕ.
Προς τούτο η ομάδα εργασίας των δύο υπουργείων θα επισκεφθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη εβδομάδα (12-13/4), σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Από τη συνάντηση προέκυψε ακόμη ότι σε λίγες ημέρες κατατίθεται το σχέδιο νόμου για Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιώς και θα ακολουθήσει το αντίστοιχο σχέδιο για Δημόσια Αρχή Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα (11/4), προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης