Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προθεσμία δέκα ημερών από την Β. Θάνου στην Γ. Τσατάνη να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις

Προθεσμία δέκα ημερών από την Β. Θάνου στην Γ. Τσατάνη να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η εισαγγελέας να ζητήσει εξαίρεση της προέδρου του Αρείου Πάγου από την έρευνα 
Προθεσμία δέκα ημερών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος της έλαβε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αντί της εισαγγελέως, συνάντησε το συνήγορο της Θέμη Σοφό στον οποίο και δόθηκε έγγραφο που εξειδικεύει «τι είναι αυτό που της αποδίδεται».
Όπως έγινε γνωστό, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, καλεί την εισαγγελέα να απαντήσει σε τρία ερωτήματα:
-Ποια ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να φτάσει στα χέρια της η δικογραφία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,
- Αν υπήρχε συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για να διερευνηθούν συγκεκριμένα αδικήματα από την ελληνική δικαιοσύνη. (σ.σ. συμφωνία η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου φέρεται να έγινε επεισόδιο μεταξύ της κ. Τσατάνη και τον αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου),
-Αν «συμπτωματικά» την ημέρα που κάλεσε σε εξηγήσεις τον επιχειρηματία εξέδωσε διάταξη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του.
Οι «διευκρινιστικές ερωτήσεις» γίνονται από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά την αναφορά της κ. Γεωργίας Τσατάνη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία χαρακτήριζε αόριστη την κλήση που έλαβε, και κατηγορούσε την κ. Θάνου για μεροληπτική στάση σε βάρος της ζητώντας και την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η κ. Τσατάνη, πάντως, έλαβε, μέσω του συνηγόρου της, προθεσμία δέκα ημερών για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της.
Νομικοί κύκλοι, πάντως, εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα η κ. Τσατάνη να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης από την έρευνα της προέδρου του Αρείου Πάγου.
Πρόκειται για ενδεχόμενο που άφηνε ανοιχτό στην αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θέτει εαυτόν στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και εγείρει ζητήματα μεροληπτικής στάσης και ως εκ τούτου εξαίρεσης της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης