Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Έντονη κριτική στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Έντονη κριτική στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό
Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά ότι δεν φέρεται να προσφέρεται επαρκής προστασία απέναντι στους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο
Επικριτική απέναντι στη συμφωνία επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών που επιτεύχθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας στην τελευταία ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, εμφανίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Όπως μεταδίδουν πολλά ξένα ΜΜΕ και ειδησεογραφικά πρακτορεία την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, η Ύπατη Αρμοστεία, εν όψει έναρξης επαναπροώθησης στην Τουρκία προσφύγων και μεταναστών από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, διαγιγνώσκει παραλείψεις και κενά στην επιτευχθείσα ευρωπαϊκή συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας δεν φέρεται να προσφέρεται επαρκής προστασία απέναντι στους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο.
Κοινή διαπίστωση των ξένων ΜΜΕ αποτελεί η αισθητή μείωση - περίπου κατά το ήμισυ μετά τη συμφωνία - των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα από την Τουρκία δια μέσου Αιγαίου Πελάγους.
Για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, οι συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά έχουν επιδεινωθεί, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα βιαιοπραγιών μεταξύ τους.
Στο μεταξύ, υπό το τεράστιο κοινωνικό βάρος που προκαλούν στις τοπικές κοινότητες οι διαρκείς προσφυγικές ροές, η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να καθυστερήσει ούτε λεπτό την έναρξη επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών την ερχόμενη Δευτέρα.
Τα διεθνή μέσα εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για τη μεταχείριση της οποίας θα τυγχάνουν οι επαναπροωθούμενοι, καθώς παραμένουν δύσπιστα απέναντι στην Τουρκία, που κατηγορείται ότι με τη σειρά της παρανόμως επαναπροωθεί στην εμπόλεμη Συρία εκατοντάδες πρόσφυγες σε ημερήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης