Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πειραιάς: Περίπου 5.330 πρόσφυγες στο λιμάνι - Καμία νέα άφιξη με πλοία από νησιά του Αιγαίου

Πειραιάς: Περίπου 5.330 πρόσφυγες στο λιμάνι - Καμία νέα άφιξη με πλοία από νησιά του Αιγαίου
Τους 5.330 περίπου φτάνει ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά
Τους 5.330 περίπου φτάνει ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ενώ καμία νέα άφιξη με πλοία από  νησιά του Αιγαίου δεν υπήρξε σήμερα.
Η πλειοψηφία αυτών φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη, ενώ υπάρχουν και δεκάδες σκηνές.
Πάντως, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νίκος Πλατανησιώτης οι καιρικές συνθήκες των τριών τελευταίων ημερών ευνοούν την έξαρση των λοιμώξεων του αναπνευστικού ειδικά στα μικρά παιδιά.
Στο μεταξύ, την ανάγκη να υπάρξει κρατική δομή ενημέρωσης από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους πρόσφυγες και μετανάστες  στο λιμάνι του Πειραιά, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει από τώρα να έχουν διαρκή ενημέρωση για το τι σημαίνει αίτηση πολιτικού ασύλου, πότε μπορούν να πάρουν απάντηση στο θέμα αυτό, αν μπορούν επιστρέψουν στις πατρίδες τους και τι συμβαίνει με τα σύνορα και την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης