Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναχώρησαν για κέντρο υποδοχής στη Βέροια οι πρώτοι πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Ειδομένης

Αναχώρησαν για κέντρο υποδοχής στη Βέροια οι πρώτοι πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Ειδομένης
Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που ενημερώνει τους πρόσφυγες για τις επιλογές μετακίνησης που έχουν 
Για τη Βέροια αναχώρησε γεμάτο με πρόσφυγες λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 25ης Μαρτίου 2016, το πρώτο από τα 20 συνολικά λεωφορεία που έχουν φτάσει από το πρωί της Παρασκευής στην Ειδομένη με στόχο να μεταφέρουν όσους πρόσφυγες αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό σε χώρους όπου έχουν στηθεί κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και μετεγκατάστασης.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που έφευγαν.
Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει σιωπηρή διαμαρτυρία για περίπου μισή ώρα.
Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η οποία ενημερώνει ομάδα την ομάδα προσφύγων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Ειδομένη έχουν καταγραφεί 400 άτομα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Σύροι ενώ γενικώς οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι σταδιακά θα αυξηθεί ο αριθμός όσων προσφύγων θέλουν να μεταφερθούν σε άλλα κέντρα υποδοχής.
Μία νεαρή από τη Σύρια, η οποία βρίσκεται εδώ και 39 ημέρες στην Ειδομένη, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό έχουν καταστεί ανυπόφορες και θέλει να δώσει την ευκαιρία στο παιδί της να ζήσει καλύτερα για όσο διάστημα χρειαστεί να περιμένουν στην Ελλάδα έως ότου μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης