Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πειραιάς: Φιλοξενούνται 3.800 πρόσφυγες - Προσπάθειες ομαλοποίησης της κατάστασης στο λιμάνι

Πειραιάς: Φιλοξενούνται 3.800 πρόσφυγες - Προσπάθειες ομαλοποίησης της κατάστασης στο λιμάνι
Στη Λάρισα μεταφέρθηκαν το πρωί από τον Πειραιά 388 άτομα
Περίπου 3.800 άτομα φιλοξενούνται, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση από το λιμενικό σώμα, στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη, αριθμός που αναμένεται να αλλάξει.
Άλλωστε, 604 μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να καταφθάσουν περίπου στις 22:30 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», οι οποίοι θα οδηγηθούν με πούλμαν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Λάρισα.
Στη Λάρισα μεταφέρθηκαν το πρωί επίσης από τον Πειραιά ακόμη 388 άτομα, ενώ χθες 722 μετανάστες και πρόσφυγες από τον Πειραιά μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε κέντρο φιλοξενίας στα Γιάννενα και ακόμη 60 άτομα σε κατασκήνωση στον Αγ. Ανδρέα.
Περαιτέρω, με προορισμό το λιμάνι της Ελευσίνας ξεκίνησε από τη Χίο το καταμαράν tera jet μεταφέροντας περίπου 860 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ στη Μυτιλήνη, στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"  έχουν αποβιβαστεί ήδη 700 μετανάστες και πρόσφυγες και όταν ολοκληρωθεί η φόρτωση του πλοίου θα αναχωρήσει με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση από τις μεταναστευτικές ροές τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και στα νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης