Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλία: Δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού

Θεσσαλία: Δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού
Τι ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός
Τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση-διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, αποφάσισαν στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας,  Κ. Αγοραστός, και έγινε με τη συμμετοχή των δημάρχων της Περιφέρειας.
Στο όργανο αυτό, όπως αποφασίστηκε, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι τέσσερις μεγάλοι Δήμοι (Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων), η ΠΕΔ, ενώ θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή της Εκκλησίας, της 5ης ΥΠΕ και των εθελοντικών οργανώσεων και των ΜΚΟ.
Κατά τη σύσκεψη ζητήθηκε από τους φορείς η λήψη αποφάσεων για δύο ζητήματα, την ολιγοήμερη παραμονή 800 ατόμων που θα φτάσουν αύριο, Κυριακή 6 Μαρτίου, στη Θεσσαλία, αλλά και  οι Δήμοι να υποδείξουν μέχρι τη Δευτέρα χώρους μεσοπρόθεσμης παραμονής προσφύγων.
Για την άμεση φιλοξενία των προσφύγων υποδείχθηκαν τα ΣΕΑ Ευαγγελισμού και τα ΣΕΑ Αλμυρού, ενώ μέχρι το απόγευμα θα υποδειχθούν χώροι και στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.
Για του δήμους, που θα υποδείξουν μέχρι τη Δευτέρα χώρους μεσοπρόθεσμης παραμονής προσφύγων, μέσα στο σαββατοκύριακο θα συγκαλέσουν είτε Δημοτικά Συμβούλια είτε συναντήσεις με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για το σκοπό αυτό.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας,  Κ. Αγοραστός, ενημέρωσε τους δημάρχους για τις συσκέψεις που πρόσφατα έγιναν στην Αθήνα με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ σημείωσε ότι  «η Θεσσαλία έγινε μια γροθιά και αντιμετωπίσαμε από κοινού την ολιγοήμερη παραμονή των προσφύγων χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Κάναμε το καλύτερο δυνατό και χωρίς να έχουμε ενημέρωση από το κεντρικό κράτος, κινηθήκαμε άμεσα περιθάλποντας μάλιστα και βαριά ασθενείς χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει ξανά τέτοιες συνθήκες.
Πρέπει όμως να έχουμε έναν καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα.
Ανησυχούμε αλλά δε φοβόμαστε».
Πάντως, οι  δήμαρχοι διαφώνησαν με την απόφαση της ΕΕ να κατανεμηθούν τα επιπλέον χρήματα που προορίζονται για το προσφυγικό - μεταναστευτικό σε ΜΚΟ. Σημειώνεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη με τους Δήμους και τη συμμετοχή της Εκκλησίας, της 5ης ΥΠΕ, των ΜΚΟ και των εθελοντικών οργανώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης