Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πάνω από 30 χιλ. πρόσφυγες – μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα – Η κυβέρνηση δημιουργεί 15 χιλ. νέες θέσεις φιλοξενίας

Πάνω από 30 χιλ. πρόσφυγες – μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα –  Η κυβέρνηση δημιουργεί 15 χιλ. νέες θέσεις φιλοξενίας
Στην Ειδομένη εκτιμάται ότι οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 10.000 
Τους 30.000 ξεπερνούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.
Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία 15.000 νέων θέσεων προσωρινής φιλοξενίας μέχρι την επόμενη εβδομάδα σε χώρους «που μπορούν να διαμορφώνονται γρήγορα», όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 7.30 το πρωί φιλοξενούνταν 2.501 άτομα στα τέσσερα hotspots, 8.647 στις τέσσερις ανοιχτές δομές φιλοξενίας (Σχιστό, Διαβατά, Νέα Καβάλα και Χέρσο), 720 στον Ελαιώνα, και 5.290 στους τρεις χώρους στο Ελληνικό.
Ωστόσο στην Ειδομένη εκτιμάται ότι οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 10.000 ενώ στον Πειραιά 1.800 άτομα.
Την ίδια στιγμή , 490 πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία που έχει μισθώσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις Θερμοπύλες και στα Λουτρά Σμοκόβου στην Καρδίτσα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.140 κρατούμενοι βρίσκονται στα 11 κέντρα κράτησης στην Κόρινθο, τον Ταύρο, το Παρανέστι, την Ξάνθη, την Ορεστιάδα, την Αμυγδαλέζα, τη Μόρια, τη Σάμο και τη Χίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης