Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους μέχρι την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους μέχρι την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016
Τα μέλη ενημερώθηκαν από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλ. Ζιμπίδη για τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης 
Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους μέχρι την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Στην συνεδρίαση της Ολομέλειας, υπό τη προεδρία του κ. Β. Αλεξανδρή, τα μέλη της ενημερώθηκαν από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλ. Ζιμπίδη για τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κλάδου των Νομικών.
Ο πρόεδρος της Ολομέλειας, αναφερόμενος στα βασικά συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης και συγκρίνοντας τα με το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης, τόνισε ότι το προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό σύστημα δεν δίνει μόνιμη αλλά πρόσκαιρη λύση, μετατοπίζοντας απλά την βιωσιμότητα του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών μόλις κατά 2-3 έτη.
Επίσης, ο κ. Αλεξανδρής ενημέρωσε το σώμα ότι ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος απαντώντας σε έγγραφο αίτημα του δικηγορικού σώματος υποστήριξε ότι «δεν υφίστανται αναλογιστικές μελέτες παρά μόνον αναλογιστικές προβολές και αναλύσεις ποσοτικών στοιχείων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης