Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινή 1 έτους στον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην υπουργού Χ. Μαρκογιαννάκη

Ποινή 1 έτους στον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην υπουργού Χ. Μαρκογιαννάκη
Ο ενάγων ήταν ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας  Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης διότιτο δημοσίευμα ήταν αναληθές για την οικογένειά του
Ποινή 1 χρόνου επέβαλλε στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για δημοσίευμα το οποίο ήταν ανυπόστατο και ψευδές.
Ο ενάγων ήταν ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης διότι το δημοσίευμα ήταν αναληθές για την οικογένειά του.
Το ρεπορτάζ είχε γίνει το 2009 και αναφέρονταν στη σύζυγο του πρώην υπουργού.
Σύμφωνα με τον κ. Βαξεβάνη είχε εμπλοκή στην υπόθεση Βλαστού και στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.
Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι η σύζυγος του υπουργού είχε ανάμειξη στην υπόθεση διότι την περίοδο εκείνη είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα από διευθυντή φυλακών καθώς η σύζυγος εκτελούσε χρέη διευθύντριας του πολιτικού του γραφείου όταν ήταν ο σύζυγος της ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Στις έρευνες για τη σύλληψη των δραστών της απαγωγής συμμετείχε και ο κοριός της ΕΥΠ.
Το περιβάλλον του κ. Μαρκογιαννάκη σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου είπε εμείς αναζητούσαμε τη δικαίωση μας για το ψευδές δημοσίευμα.
Όσο όμως η υπόθεση ήταν σε εκκρεμότητα και δεν είχε φθάσει στη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος αρνήθηκε να μας ζητήσει μία συγνώμη έστω και την ύστατη στιγμή.
Το ρητορικό ερώτημα που τίθεται είναι μήπως ο κ Βαξεβάνης θα πρέπει να ζητήσει από την επικεφαλής του Αρείου Πάγου κ. Θάνου να διατάξει έρευνα για τον αν είχε αρμοδιότητα το δικαστήριο να τον καταδικάσει;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης