Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με συμβολή του στρατού η διαμόρφωση χώρου για φιλοξενία προσφύγων στο Πάρκο Α.Τρίτσης στο Ίλιον

Με συμβολή του στρατού η διαμόρφωση χώρου για φιλοξενία προσφύγων στο Πάρκο Α.Τρίτσης στο Ίλιον
Ήδη, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζουν το χώρο για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση ανέλαβαν να διαμορφώσουν και το χώρο στο Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετηθούν σκηνές για τη φιλοξενία προσφύγων.
Η απόφαση για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου λήφθηκε, αργά το βράδυ της Κυριακής, σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μετά από σχετικό αίτημα του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι σκηνές θα διατεθούν από διάφορους φορείς (γενική γραμματεία της Πολτικής Προστασίας, κλπ).
Ήδη στο πάρκο βρίσκονται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εξετάζουν το χώρο ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικεφαλής της δημιουργίας του καταυλισμού είναι ένας εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας, ο οποίος ενημερώνει τους άνδρες του Στρατού για το πού θα πρέπει να τοποθετηθούν οι σκηνές.
Κατά τις ίδιες πηγές, έως την Πέμπτη αναμένεται να είναι έτοιμος ο καταυλισμός, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί περίπου 1.000 άτομα.
Εκτός από σκηνές, στο σημείο θα τοποθετηθούν τουαλέτες, μαγειρεία, ιατρεία και χώροι διοικητικής υποστήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης