Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έτοιμο το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό, εγκαινιάζεται το hotspot της Χίου

Έτοιμο το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό, εγκαινιάζεται το hotspot της Χίου
Περιοδεία Καμμένου στο ανατολικό Αιγαίο
Έτοιμο είναι το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό προκειμένου να υποδεχθεί σε πρώτη φάση 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ σήμερα αναμένεται να εγκαινιαστεί και το hotspot στην Χίο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένο.
Στο κέντρο προσφύγων στο Σχιστό, θα μπορούν 250 άτομα να διαμείνουν στα δύο ανακαινισμένα κτήρια ενώ οι υπόλοιποι 950 θα μπορούν να μείνουν σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές.
Επιπλέον, έχει προβλεφθεί να υπάρξει και ειδικός χώρος για τη φιλοξενία 200 ασυνόδευτων παιδιών.
Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί δύο ξεχωριστά ιατρεία, ένα για τους άνδρες και ένα για γυναίκες και παιδιά, καθώς και δύο κτίρια εστίασης και υγιεινής, όπου θα μπορούν να τρώνε ταυτόχρονα 400 άτομα.
Στους χώρους του παλιού στρατοπέδου έχουν στηθεί και δύο μεγάλες σκηνές που θα χρησιμοποιούνται ως χώροι προσευχής.
Εν τω μεταξύ, στις 15:00 μετά το μεσημέρι θα εγκαινιαστεί το hotspot της Χίου.
Στην επίσημη έναρξη της λειτουργίας του hot spot, που έχει τη δυνατότητα καταγραφής και πιστοποίησης 600 μεταναστών και προσφύγων ημερησίως, με προοπτική να επεκταθεί μέχρι και για 1.200 άτομα τη μέρα, θα παραστεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιοδεύει στο ανατολικό Αιγαίο.
Πριν ξεκινήσει για την περιοδεία του ο κ. Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην οποία θα αναφερθεί στην πορεία των εργασιών στα hot spots. Στη συνέχεια θα μεταβεί σε Λέσβο, Χίο και Λέρο όπου θα επισκεφθεί τα κέντρα καταγραφής.
Από την κυβέρνηση διαμηνύεται ότι και τα πέντε hotspots στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο και τα δύο στο Σχιστό και το έτερο στη βόρεια Ελλάδα θα έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης